PA Consulting: Tradisjonelle banker vil dominere også i 2030

Del
I en fersk undersøkelse fra PA Consulting svarer nesten tre fjerdedeler av norske bedriftsledere (73 %) at de tror tradisjonelle banker vil dominere bransjen også i 2030.

- Norge skiller seg ut i forhold til resten av verden i vår tror på at den eksisterende bankstrukturen vil bestå. Det skyldes nok at vi nordmenn har svært høy tillit til våre banker sammenlignet med andre vestlige land. Det kan tilskrives at finanskrisen ble håndtert på en god måte i Norge og det vinner de på nå, sier Clint Sookermany, partner i PA Consulting.

PA Consulting har gjennomført en undersøkelse blant 600 ledere i Norge, Sverige, Danmark, UK og Nederland. Norge skiller seg ut i troen på at de eksisterende bankaktørene vil dominere. Nordmenn har også mindre tro på at internasjonale tech-giganter som Meta, Google eller Apple skal få et betydelig innpass. Én av tre (36%) av norske ledere forventer at Big Tech-bedrifter vil se en økning i sin tilstedeværelse i bransjen innen 2030. Dette er det laveste av alle markedene som er studert. I motsatt ende av skalaen fikk vi Sverige, der 54 % av svenske ledere forventer at Big Tech vil spille en større rolle.

- Her er det nok historiske årsaker. Svenskene har sett hvordan teknologiselskap som Klarna og Spotify på kort tid har kommet inn og disruptet markedet. I Norge har vi færre slike internasjonale eksempler, sier Sookermany.

Bankene må ta en aktiv rolle i det grønne skiftet. Norske bedriftsledere er spesielt bevisste på verdien den aktive rollen finanssektoren må ta på ESG-initiativer ifølge undersøkelsen.

- Syv av ti mener at finanssektoren kan ha en positiv innvirkning på klimaendringene gjennom grønn finansiering eller investeringer i bærekraftige selskaper, sier Sookermany.

Link til undersøkelsen: Vision for banking: a force for future good,

For ytterligere informasjon, kontakt:

Tone Lill Wilsbeck, e-post tonelill.wilsbeck@paconsulting.com, mobil 959 40 399

 

Om PA Consulting

PA Consulting er et verdensledende management konsulentselskap med fokus på innovasjon og transformasjon. I Norge er vi om lag 70 medarbeidere som arbeider innen strategisk rådgivning, analyse, digital transformasjon og forretningsutvikling mot både privat næringsliv og offentlig sektor. Globalt er PA Consulting over 4000 ansatte med kontorer i London, København, Stockholm, Amsterdam, og USA i tillegg til det norske hovedkontoret på Skøyen i Oslo.

Bilder

Clint Sookermany, partner i PA Consulting.
Clint Sookermany, partner i PA Consulting.
Last ned bilde

Om PA Consulting Group

PA Consulting GroupFølg pressemeldinger fra PA Consulting Group

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra PA Consulting Group på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra PA Consulting Group

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom