Circle K Norge

Storsatsing på ladere langs E18

Del
Hele 35 nye ladere er nå på plass langs E18 mellom Kristiansand og Oslo. Dette er en etterlengtet oppgradering for elbiler som kjører til og fra Sørlandet.

– Dette er noe kundene våre har ønsket seg en god stund. Nå kan vi endelig levere, sier Åse Bomann-Larsen, eiendomssjef i Circle K Norge.

I Holmestrand får Circle K E18 Grelland 15 nye ladeplasser, slik at kapasiteten totalt blir 21.

Ladetilbudet på Circle K E18 Horten utvides fra 2 til 16 plasser. På Circle K E18 Larvik blir det nå 6 nye plasser – 20 totalt.

I februar kommer det også fire nye hurtigladere på Øya Næringspark i Larvik.

Mulighet for enda flere ladere

Bomann-Larsen forteller at selskapet har jobbet med utvidelsen i flere år.

– Vi har et veldig konstruktivt samarbeid med grunneiere, nettselskapet og kommunene, og nå er vi svært glade for å ha kommet i mål. Samtidig ligger det et potensial for videre satsing, sier hun.

For tiden står det ladere på Circle K E18 Bamble og på Circle K Telemarksporten utenfor Porsgrunn. I Agder tilbys elbillading ved Circle K Grimstad, Circle K E18 Arendal og Circle K E18 Lillesand. I tillegg har Circle K etablert seks ladeplasser på Sørlandsparken.

Både i Telemark og Agder jobber Circle K med å bygge ut ladetilbudet.

– Vi har offensive planer for utbygging av nye ladere og oppgradering av eksisterende ladeanlegg langs hele E18 sør for Larvik før sommeren, sier Bomann-Larsen

Mindre kø, flere elbiler?

Til tider har E18-strekningen mellom Oslo og Kristiansand manglet tilstrekkelig med lademuligheter for elbiler. Nå blir det mindre kø foran ladestasjonene.

– Strekningen er viktig, og for elektrifiseringen av bilparken er det avgjørende at ladekapasiteten langs veien er stor nok. Jeg tror og håper at denne utbyggingen vil gjøre det enklere å velge elektrisk neste gang folk på strekningen skal kjøpe bil, sier Bomann-Larsen.

Satser på handikap-plasser ved laderne

Hun forteller at Circle K E18 Horten har fått hele fire nye handikapplasser i forbindelse med laderutbyggingen. I Holmestrand har det kommet én ekstra HC-plass.

– Vi ønsker at alle skal føle seg velkommen hos oss, og at vi møter de behovene folk har. Handikapplassene har lavere høyde på skjermen, og lader og kabler er plassert slik at de er lettere å nå, sier eiendomssjefen.

FAKTABOKS - Lading på Circle K-stasjoner i Vestfold:

Circle K E18 Grelland

 • 15 nye ladeplasser (Lynladere 300kW + 1 ABB 180kW)
 • 1 HC-plass
 • Totalt har stasjonen 21 ladere

 Circle K E18 Horten

 • 14 nye ladeplasser (Lynladere 300kW)
 • 4 HC-plasser
 • Totalt har stasjonen 16 ladere

Circle K E18 Larvik

 • 6 nye ladeplasser (Lynladere 300kW)
 • Totalt har stasjonen 8 Circle K ladere + 12 Ionity-ladere 

Øya Næringspark (kommer)

 • 4 nye ladeplasser (Hurtigladere 300kW)

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Circle K Norge

Circle K Norge
Circle K Norge
Schweigaards gate 16
0191 Oslo

22962000https://www.circlek.no/

Vi kaller oss energistasjon, helt enkelt – fordi vi tilbyr energi til bilen og deg som er på farten.

Om Circle K Norge AS

 • Circle K Norge driver 456 energistasjoner i Norge, 259 av dem er bemannede stasjoner som tilbyr drivstoff, bilvask, kaffe og mat.

 • Vi bygger ut vårt nettverk av hurtigladere, over 100 stasjoner har til sammen 800 hurtigladere for elbiler.

 • Vi er også drivstoffgrossist og har en rekke terminaler og depoter som forsyner stasjoner og kunder i hele Norge.

 • Ca. 3 000 personer jobber på våre kontorer og stasjoner over hele landet.

 • Circle K har en hundreårig historie i Norge, som Norsk Brændselsolje A/S med merkenavnene MIL og BP, Norsk Olje as (Norol), Statoil Norge AS og Statoil Fuel & Retail AS (Statoil) og nå Circle K Norge AS (Circle K).

Om Couche-Tard

 • Circle K er en del av Alimentation Couche-Tard Inc. («Couche-Tard»), en ledende, global aktør innen eMobility, drivstoff og detaljhandel med hovedkvarter i Laval, Canada.
 • Couche-Tard opererer i 24 land med nesten 14 100 butikker, hvorav omtrent 10 700 tilbyr drivstoff til veitransport. Omtrent 122 000 mennesker er ansatt i hele nettverket.

Følg pressemeldinger fra Circle K Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Circle K Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Circle K Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom