REITAN

Arild Sjødin blir ny hotelldirektør for Britannia Hotel

Del
1. mars tiltrer Arild Sjødin som adm. direktør ved Britannia Hotel. Den nye direktøren har bred internasjonal hotellerfaring og startet sin karriere som servitør i Trondheim. Sjødin har gått gradene og opparbeidet seg over 30 års ledererfaring i bransjen. Han flytter nå «hjem» til Trondheim for å ta over stafettpinnen etter Ida Dønheim.
Ida Dønheim, Arild Sjødin og Odd Reitan
Ida Dønheim, Arild Sjødin og Odd Reitan

- Arild kjenner femstjerners hotellbransjen godt og brenner for å skape luksuriøse gjesteopplevelser i verdensklasse sammen med oss. Han har teft og riktig kompetanse for å sikre effektiv drift og kvalitet i byens storstue. Han er opptatt av å ha det morsomt og lønnsomt, og det er jo et veldig viktig verdigrunnlag for oss, sier Odd Reitan.   

Arild Sjødin tar med seg mange års internasjonal erfaring fra femstjernerssegmentet tilbake til Trondheim, byen som han vokste opp i. Sjødin er oppvokst i en hotellfamilie og har bred bransjeerfaring fra Rica-systemet før han tok fatt på sin internasjonale karriere i Baltikum, Tyskland og Midtøsten. Han har hatt ansvaret for Emirates Palace i Abu Dhabi, et av verdens mest komplekse og luksuriøse hoteller, driftet av Kempinski og Mandarin Oriental Hotel Group. Sjødin er utdannet ved Norsk Hotellhøgskole og har en Executive MBA fra NEOMA Business School i Frankrike. 

- Det er med stolthet og ydmykhet at jeg tar fatt på denne jobben. Jeg gleder meg til, sammen med alle mine nye medarbeidere, å få muligheten til å videreføre og videreutvikle det fantastiske produktet og servicen som Britannia Hotel leverer til gjestene hver eneste dag. Takket være Odd Reitan sin drøm så har Britannia tilført en helt ny standard for gjesteopplevelser i Norge og hotellet kan sammenlignes med de aller beste hoteller i Europa, sier påtroppende adm. direktør Arild Sjødin.  

Britannia Hotel sin historie går tilbake til 1870. Ny-renoverte Britannia Hotel åpnet dørene 1. april 2019 og har i tiden etter åpningen mottatt flere anerkjente priser og utmerkelser. Siden høsten 2022 har Ida Dønheim vært i rollen som konstituert hotelldirektør. 

- Ida har driftet hotellet med stødig hånd, hvor vi i perioden har oppnådd omsetningsrekorder og gode driftsresultater. Hun er en leder jeg har stor tillit til så vi er glade for å ha Ida med oss videre i REITAN, sier Odd Reitan.  

- På Britannia Hotel handler det om å skape gjesteopplevelser i verdensklasse. Jeg ser stor verdi i å ha tilstedeværende ledere som er synlige - så hotelldirektøren på Britannia må være bosatt i byen vår, sier Odd Reitan.  

Ida Dønheim går over i en rolle i holdingselskapet i REITAN AS, hvor hun vil jobbe med Verdiskolen og systematisere og spisse kulturtreningskonsepter som f.eks. Britannia Akademiet som så langt har vært en av suksessfaktorene for hotellet. 

- Jeg gleder meg til å jobbe videre i REITAN, noe som er forenelig med mine familiereiser til USA. Med min nye rolle i REITAN vil jeg fortsatt være en ressurs for Britannia når Arild tar over. Hans internasjonale erfaring vil tilføre ny og spennende kompetanse til hotellet og Trondheim by.Jeg er takknemlig for at jeg fikk tilliten til å forvalte drømmen til Odd, som øverste leder for Norges flotteste hotell, med de mest fantastiske ansatte, sier Ida Dønheim og fortsetter: Det har vært utrolig lærerikt og morsomt!  

Les engelsk versjon her. 

Kontakter

Bilder

Ida Dønheim, Arild Sjødin og Odd Reitan
Ida Dønheim, Arild Sjødin og Odd Reitan
Last ned bilde
Arild Sjødin
Arild Sjødin
Last ned bilde
Britannia Hotel
Britannia Hotel
Last ned bilde
Arild Sjødin og Odd Reitan
Arild Sjødin og Odd Reitan
Last ned bilde

Om REITAN

REITAN
REITAN
Lade Gaard, Lade Alle 40
7041 Trondheim

73 89 10 00http://www.reitan.no

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet.

REITAN AS er et holdingselskap som utøver aktivt eierskap gjennom selvstendige selskaper. Som eier bidrar vi med å videreutvikle selskapene gjennom å være en pådriver i arbeidet med strategi, struktur, kultur og finansielle standarder.

 

REITAN AS  eier selskapene Reitan Retail, Reitan Eiendom og Reitan Kapital – som er tre selvstendige selskapsområder. I tillegg eier vi Britannia Hotel, Posten Moderne og deler av Nye Hjorten Teater. Alle selskapene har felles filosofi, tenkesett og verdigrunnlag som er grunnlaget for sterke selskapskulturer.

 

For REITANs samlede virksomhet ble totalomsetningen i 2022 på NOK 130 mrd. og resultat før skatt ble NOK 1,9 mrd. Vi sysselsetter totalt 44 101 mennesker i syv land.

Følg pressemeldinger fra REITAN

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra REITAN på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra REITAN

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl7.8.2023 11:30:00 CEST | Pressemelding

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som motvirker likegyldighet, som med sterke verdier tar et ekstra tak i lokalsamfunnet, i næringslivet, i organisasjoner eller på andre måter. I tråd med visjonen vår, å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet, ønsker vi å rette lyset på dem som gjør mer enn de må.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom