Volkswagen Nyttekjøretøy

Her er prisene for nye Volkswagen Amarok

Del
Volkswagen åpner i dag for at norske kunder kan bestille den nye generasjonen Amarok. Med en solid liste over standardutstyr starter prisen på kroner 670.400,-.

I 2010 lanserte Volkswagen sin første pickup, og Amarok ble raskt en populær bil i Norge. Frem til 2020 ble det utlevert rundt 9000 eksemplarer i Norge, før importør Harald A. Møller pauset salget i påvente av en oppgradert utgave.

Nå er endelig andre generasjon Volkswagen Amarok klar for å innta norske veier, og i dag åpnes det for at norske kunder kan bestille.

- Den nye Amarok er et sportslig og robust arbeidsjern, skreddersydd for røffe og utfordrende norske kjøreforhold og skiftende vær. Mange har gledet seg lenge til den nye utgaven, og vi er glade for å kunne tilby den med en solid grunnutrustning og til så konkurransedyktige priser, sier produktsjef for Amarok i Volkswagen Nyttekjøretøy, Kjetil Olafsen.

Fire utstyrsvarianter

Norske kunder kan velge mellom fire ulike utstyrsvarianter, som alle leveres med et avansert firehjulstrekksystem som standard.

I Norge selges Amarok i all hovedsak som double cab 2-seters varebil, men den vil også være tilgjengelig som personbil.

Den godt utstyrte innstegsmodellen har fått navnet Life og leveres med en 4-sylindret dieselmotor, mens den noe bedre utstyrte utgaven har fått navnet Style. Volkswagen regner likevel med å selge mest av de to toppmodellene PanAmericana og Aventura.

Style, PanAmericana og Aventura leveres alle med V6 dieselmotor.

Life kommer med 205 hk, mens de tre andre utgavene får en motorkraft på 240 hk.

Volkswagen har lyttet til innspillene fra kunder, og lagt mye utstyr og teknologi inn som standard i de fire utstyrsvariantene. Mange av modellens funksjoner er helt nye.

Mye utstyr som standard
Andre generasjon Amarok får over 25 assistententsystemer, hvorav 20 er helt nye i Amarok. Blant annet kommer den med interaktive IQ.LIGHT – LED-Matrix-frontlys, Adaptive Cruise Control (ACC) og Front Assist-områdeovervåkingssystem. Mange av førerassistentsystemene, som Adaptive Cruise Control, er en del av standardutrustningen.

Volkswagen har gjort store interiørmessige grep på Amarok, og utvending ser man raskt at pickupen har signaturen til det anerkjente designerteamet til Volkswagen. Bilen er blitt både større og tøffere enn første generasjon Amarok. 

Med en lengde på 5 350 mm er den om lag 100 mm lenger enn forgjengeren. Akselavstanden på 3 270 mm er en økning på 175 mm, noe som gir mer plass i dobbeltkabinen.

De norske Amarok-variantene er typegodkjent for nyttelast på inntil 989 kg for Amarok Life, og 931 for de andre variantene. Amarok kan trekke solide 3,5 tonn.  

Med en ny og velutstyrt Amarok sikter Volkswagen Nyttekjøretøy mot toppen av B-segmentet for pickuper.

- Dette er et røft arbeidsjern av en bil, som vi gleder oss til å vise frem til kunder. Norge er et godt marked for pickuper, og Amarok vil være en praktisk bil som man kan stole på under krevende kjøreforhold, sier Olafsen.

Amarok kommer med en Norgesgaranti på 5år/200.000 km. Amarok har fått en solid understellsbehandling for å tåle krevende kjøreforhold ekstra godt. Amarok PanAmericana har også fått en beskyttelsesplate under motoren.

Her er prisene for Amarok double cab 2-seters varebil:

  • Amarok Life - 670.400 kr inkl mva og avgift
  • Amarok Style - 796.200 kr inkl mva og avgift
  • Amarok PanAamericana - 838.100 kr inkl mva og avgift
  • Amarok Aventura - 847.900 kr inkl mva og avgift

Prisene er eks. frakt og levering.

Amarok produseres i Sør-Afrika, og de første kundebilene er ventet til Norge på sensommeren.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Volkswagen Nyttekjøretøy

Volkswagen Nyttekjøretøy
Volkswagen Nyttekjøretøy
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.vw.no

Volkswagen Nyttekjøretøy

Volkswagen Nyttekjøretøy har i en årrekke vært Norges mest populære arbeidsplass på fire hjul. Kvalitet, sikkerhet, skreddersøm og høyt utstyrsnivå kjennetegner modellene.

Følg pressemeldinger fra Volkswagen Nyttekjøretøy

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen Nyttekjøretøy på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Volkswagen Nyttekjøretøy

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom