Coop Norge

Coop utbetaler rekordhøyt kjøpeutbytte til sine medeiere

Del
Coops medeiere i samvirkelagene får i disse dager utbetalt over 1,3 milliarder kroner i kjøpeutbytte. I tillegg har medeierne fått kupong- og medlemskupprabatter som utgjør 1,2 milliarder kroner. Coops medeiere får dermed en rekordhøy samlet medlemsnytte på over 2,5 milliarder kroner for 2022.
Geir Jostein Dyngeseth, Organisasjons- og medlemsdirektør i Coop Norge. Foto: Coop Norge
Geir Jostein Dyngeseth, Organisasjons- og medlemsdirektør i Coop Norge. Foto: Coop Norge

– Vårt formål er å skape medlemsnytte og verdi for våre medlemmer. I Coop er vi stolte over å være annerledes, og spesielt når overskuddet i samvirkelagene skal deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte. Det skal lønne seg å velge Coop, sier Geir Jostein Dyngeseth, Organisasjons- og medlemsdirektør i Coop Norge.

Fordelene for de over 2 millioner medeierne i Coop beløp seg til totalt 2,5 milliarder kroner i 2022, hvorav 1,3 milliarder kroner utbetales som kjøpeutbytte til den enkeltes medlemskonto. De resterende 1,2 milliarder kronene har medlemmene fått glede av i form av besparelser fra rabattkuponger, medlemskupp og andre medlemsfordeler.

Medeierne er de beste kundene

Coop eies av kundene selv gjennom deres medlemskap i et av de 59 samvirkelagene i Norge. Coops medeiere får kjøpeutbytte på minst én prosent på alt de handler i dagligvarebutikkene og byggevarehusene, i tillegg til ekstra medlemsbonuser og rabatter. 

Tidlig i 2022 passerte Coop i Norge to millioner medeiere i samvirkelagene.

– Medeierne er våre beste og mest lojale kunder, og vi tror på deling med våre medeiere som sammen har bidratt til at vi kan betale ut et kjøpeutbytte som nok en gang topper fjorårets utbetaling, sier Dyngeseth.

I løpet av fjoråret fikk Coop i Norge 107 076 nye medeiere. Av disse er 35 prosent under 30 år, og over 57 prosent under 40 år.

– Det er en utvikling vi har sett over flere år at stadig flere yngre blir medeiere i Coop. Mange er opptatt av delingsøkonomi og de vet at de kan spare mye ved å benytte seg av fordelene som følger med å være medeier i Coop, sier Dyngeseth.

Populært med familiemedlemskap

I mars introduserte Coop en helt ny løsning som ga medeiere mulighet til å la hele familien spare opp kjøpeutbytte sammen.

– Det innebærer at alle som er medeiere i et samvirkelag kan invitere familiemedlemmer, som ikke er medeiere fra før, til å spare kjøpeutbytte sammen, sier Dyngeseth.

Familiemedlemmer får sin egen versjon av Coop-appen eller sitt eget medlemskort. Som familiemedlem har man tilgang til mange av Coops gode medlemsfordeler, som blant annet medlemskupp, kuponger og Coopay. Hele 164 921 familiemedlemmer ble rekruttert av Coops medeiere i 2022.

– Det er gledelig å se at så mange ser verdien av familiemedlemskap, det viser at dette er noe medeierne våre ønsker, sier Dyngeseth.

Kontakter

Bilder

Geir Jostein Dyngeseth, Organisasjons- og medlemsdirektør i Coop Norge. Foto: Coop Norge
Geir Jostein Dyngeseth, Organisasjons- og medlemsdirektør i Coop Norge. Foto: Coop Norge
Last ned bilde

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag over 2 millioner medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg pressemeldinger fra Coop Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom