Utleiemegleren

Salgsprisene fortsetter å falle, mens leieprisene øker

Del
Med fallende boligpriser og redusert krav til egenkapital for kjøp av bolig i Oslo, er tiden inne for å investere i boligeiendom. Som følge av økt arbeidsinnvandring, flere flyktninger og fallende kjøpekraft, forventes økende etterspørsel etter utleieboliger med fortsatt stigende leiepriser i årene som kommer, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Geir Skogheim.

Oslo

I desember kostet det i gjennomsnitt 11 004 kroner å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Sammenlignet med i fjor, gir det en økning på hele 5,3%.

En 2-roms kostet i gjennomsnitt 14 822 kroner. Dette gir en økning på 2,7% sammenlignet med forrige måned, og en økning på 8,9 % sammenlignet med i fjor.

Gjennomsnittsprisen på 3-roms leilighetene øker også, med 9,4% sammenlignet med fjoråret. Gjennomsnittsprisen for en 3-roms leilighet i Oslo i desember var 18 097 kroner.

Desember har vært en meget aktiv måned sammenlignet med tidligere år. Det har vært stor etterspørsel etter de minste leilighetene og leietakerne ser fortrinnsvis etter 2-roms i sentrale områder. 

Den siste tiden, har vi også sett en økende etterspørsel etter store familieboliger, og har inntrykk av at det søkes etter boliger til arbeidsinnvandrere. Disse ønsker familieboliger knyttet til internasjonale skoler.

Siste uke før jul tok leietakerne juleferie før markedet tok seg kraftig opp rett etter nyttår. Vi har også denne måneden hatt flere henvendelser fra eiere som vurderer utleie fremfor salg.

Vi forventer en positiv trend når det kommer til antall sekundærboliger i Oslo etter egenkapitalkravene for kjøp av sekundærbolig ble endret fra 40% til 15%. Vi opplever at flere investorer ser mot Oslo igjen. Dette vil hjelpe et presset utleiemarked med høyere etterspørsel enn tilbud, sier Siri Anne Bernum Halck, Regionsjef i Utleiemegleren.

Asker og Bærum

I desember kostet det i gjennomsnitt 13 385 kroner å leie en 2-roms leilighet i Asker og Bærum. Leieprisene holder seg stabilt sammenlignet med forrige måned, med en liten økning på 0,3%. Sammenlignet med desember i fjor øker leieprisen med hele 8,3%.

En 3-roms kostet i gjennomsnitt 17 294 kroner i desember, som gir en økning på 2,0% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med fjoråret øker leieprisen med 5,2%.

Desember ble en litt roligere måned enn forventet. Leieprisene i Asker og Bærum holdt seg ganske stabile med en liten økning for 3-roms leiligheter. Trenden fra siste halvdel i 2022 fortsetter, - med mest interesse for boliger med sentral beliggenhet og høy standard. Vi forventer økt trafikk på våre ledige boliger i januar, sier daglig leder i Utleiemegleren Asker og Bærum, Mats Larsen.

Bergen

Leieprisen for en 2-roms kostet i gjennomsnitt 12 276 kroner i desember. Sammenlignet med november øker prisene med 3,5%. Sammenlignet med fjoråret gir det en økning på 4,6%.

En 3-roms leilighet i Bergen kostet i gjennomsnitt 14 318 kroner, som gir en økning på 3,5% sammenlignet med forrige måned.

Den voldsomme aktiviteten fra tidligere i høst avtok noe i desember, men for å være desember var det bra aktivitet. Vi leide ut 5% flere boliger i desember 2022 enn vi gjorde i desember 2019, som er det siste «normale» året før pandemien.

På nyåret pleier imidlertid markedet å ta seg opp. Et nytt år og et nytt semester gjør at mange trenger et nytt sted å bo, og vi forventer at aktiviteten i leiemarkedet tar seg kraftig opp i tiden fremover, sier daglig leder i Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Drammen

I desember kostet det i gjennomsnitt 10 637 kroner å leie en 2-roms leilighet i Drammen. Sammenlignet med desember i fjor øker leieprisen med hele 10,9%.

En 3-roms leilighet i Drammen kostet i gjennomsnitt 13 493 kroner i desember. Sammenlignet med desember i fjor gir det en økning på 6,3%.

I desember har det vært normal aktivitet, men med økende leiepriser. Pågangen av boligselgere som ikke får solgt og som vurderer utleie i stedet, fortsetter også denne måneden, sier daglig leder i Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

Romerike

I desember kostet det i gjennomsnitt 8 736 kroner å leie en 1-roms leilighet på Romerike. Dette er en økning på hele 8,5% sammenlignet med i fjor.

En 2-roms leilighet på Romerike kostet i gjennomsnitt 12 537 kroner i desember, som gir en økning på hele 10,0% sammenlignet med fjoråret.

En 3-roms kostet i gjennomsnitt 15 546 kroner i desember. Sammenlignet med forrige måned gir det en økning på 8,1%. Ser vi på desember i 2021, øker leieprisen med hele 14,9%.

Nedre Romerike:

På tampen av året var det igjen størst etterspørsel etter de større, nyere leilighetene, og det var stor betalingsvillighet for å sikre seg denne type bolig. Dette førte til en betydelig økning i snittprisen for blant annet 3-roms leiligheter.

Det er fortsatt veldig mange som vurderer å leie ut istedenfor å selge i et fallende salgsmarked. Dersom salgsmarkedet ikke bedrer seg raskt, vil det kunne bety et større tilbud av utleieboliger fremover. Fortsatt er det bra pågang av leietakere som trenger bolig, så vi tror på et bra leiemarked på Romerike utover vinteren, sier daglig leder for Utleiemegleren Lillestrøm, Tom Anders Andersen.

Øvre Romerike:

For desember har leieprisene hatt en prisøkning på alle leilighetstyper fra samme periode i 2021. 3-roms leiligheter markerte seg med den største økningen på 14,9% sammenlignet mot samme periode i 2021.

Vår filial på Jessheim, med kjerneområde i Ullensaker og Eidsvoll, kan se tilbake på et godt år i 2022. På utleiersiden opplever vi at flere og flere utleieinvestorer ser nord for Oslo med områder rundt Gardermoen som attraktive å investere i utleieboliger. Dette, i kombinasjon med at det ble ferdigstilt mange nye boligprosjekter i 2022, ga oss mulighet til å leie ut og forvalte over 190 flere boliger i 2022, sier dagligleder i Utleiemegleren Jessheim, Tom Fjalestad.

Stavanger

I Stavanger var gjennomsnittprisen for en 2-roms leilighet 11 291 kroner i desember. Dette gir en økning på hele 7,3% sammenlignet med i fjor.

For en 3-roms ligger gjennomsnittprisen på 14 928 kroner. Dette gir en økning på 2,4% sammenlignet med forrige måned, og en økning på hele 12% sammenlignet med i fjor.

Vi ser at leieprisene i Stavanger og Sandnes øker kraftig sammenlignet med 2021.

Antall ledige boliger i markedet har gått noe opp og ligger i dag på over 300 ledige i Stavanger. Normalt er det høy aktivitet i januar, og vi antar at leieprisene vil fortsette den positive utviklingen vi har hatt i 2022, sier daglig leder i Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Trondheim

I desember kostet en 2-roms i Trondheim i gjennomsnitt 11 056 kroner, som er en nedgang på 9,2% sammenlignet med i fjor.

En 3-roms leilighet kostet i gjennomsnitt 15 500 kroner i desember. Sammenlignet med fjoråret øker leieprisen med 7,7%.

Grunnen til nedgangen på 2-roms leiligheter kan forklares med flere signerte kontrakter et stykke utenfor sentrum, og er ikke representativt med vanlige priser for desember. Vi kan se tilbake på en normal desember med flere signerte leiekontrakter enn i 2021, sier Solveig Hjallen Moan, daglig leder i Utleiemegleren Trondheim.

Kristiansand

Utbudet av utleieboliger er litt under normalen i desember, noe som øker presset i leiemarkedet. En konsekvens av dette er at leieprisene fremdeles øker. Markedet etterspør nyere boliger i sentrale strøk, sier daglig leder i Utleiemegleren Kristiansand, Tor-Gunnar Albert.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00https://www.utleiemegleren.no/

Utleiemegleren er Norges ledende meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger til private og bedrifter. Utleiemegleren har nå omtrent 17 000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontorer i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Jessheim, Drammen, Lysaker, Sandefjord, Moss og Kristiansand, i tillegg til seks kontorer i Oslo. Utleiemegleren Pro tilbyr spesialtilpassede utleietjenester til profesjonelle eiendomsbesittere på østlandsområdet. Utleiemegleren har i dag ca. 200 ansatte. Grunnleggerne av Utleiemegleren eier 50 % av selskapet, og Fredensborg kjøpte seg inn med en 50 % eierandel i januar 2019. Les mer om oss på: https://utleiemegleren.no

Følg pressemeldinger fra Utleiemegleren

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Utleiemegleren

Utleiemegleren signerte rekordmange kontrakter i oktober7.11.2023 11:59:28 CET | Pressemelding

Leieprisen for alle boligtyper øker med 9,7% i Utleiemeglerens portefølje nasjonalt sammenlignet med 2022. Utleiemegleren hadde ca. like mange annonserte boliger i oktober, som i høysesongen i juni. Dette skyldes primært nedgangen i salgsmarkedet. - Utleiemegleren signerte 1157 kontrakter i oktober, som er en økning på over 28% sammenlignet med oktober i fjor. Det var like mange annonserte boliger på markedet i oktober 2023, som i oktober 2019, som var siste normalår før koronapandemien. Dette viser at vi nå har et midlertidig normalisert leiemarked, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

Boligeiere får ikke solgt – velger å leie ut11.10.2023 08:48:33 CEST | Pressemelding

September viser rekordhøye leiepriser nasjonalt, men den kraftige leieprisveksten har roet seg. Leiemarkedet har fått midlertidig hjelp av boligeiere som ikke får solgt. Nasjonalt øker leieprisen for alle boligtyper i Utleiemeglerens portefølje. – Vi merker at flere ønsker kortere leiekontrakter for å unngå gevinstbeskatning ved påfølgende salg, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

Dyrt å eie! Dyrt å leie?7.9.2023 11:00:00 CEST | Pressemelding

Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemeglerens portefølje på landsbasis øker med 5,1% siden forrige måned, og med 6,7% siden august i fjor. Med en styringsrente som er ventet å stige fremover, vokser også gjeldsbetjeningsgraden til skyhøye nivåer. Til tross for prisøkningen vi ser på leiemarkedet, vil det i mange tilfeller være rimeligere å leie bolig, fremfor å eie, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom