Peab

Helle Sofie Gjølme ny miljøsjef i Peab

Del
Helle Sofie Gjølme (28) er ansatt som miljøsjef i en nyopprettet stilling i Peab Bygg Øst.
Helle Sofie Gjølme er ny miljøsjef i Peab Bygg Øst. Foto: Mats Bakken
Helle Sofie Gjølme er ny miljøsjef i Peab Bygg Øst. Foto: Mats Bakken

Gjølme begynte i Peab i 2020 som prosjektingeniør med ansvar for HMS, miljø og kvalitetssikring. Da Peab Bygg i år besluttet å ansette miljøsjef for Bygg på Østlandet, var hun en naturlig kandidat til stillingen.

– Vi er veldig glade for at Helle takket ja til jobbet som miljøsjef. Hun kjenner organisasjonen godt, har rett kompetanse og ikke minst et stort engasjement for å bidra til en mer klimavennlig byggebransje, sier Haakon Løberg, viseadm. direktør i Peab Bygg Øst.

Miljøplanen er klar

Peab har satt ambisiøse klima- og miljømål. Blant annet skal CO2-utslippene fra egenproduksjon være halvert i 2030, og i 2045 skal Peab være et klimanøytralt selskap.

– Jeg ser frem til å jobbe konkret med tiltak som bidrar til en mer klimavennlig produksjon i Peab. Først på agendaen står å etablere et internt miljønettverk, hvor vi ser på behovene på byggeplassene og hvilke verktøy som trengs for å jobbe bedre med miljø- og klimaspørsmål. Vi skal også samarbeide med eksterne partnere som kan bidra til vår omstilling til fremtidens bærekraftige byggeplass, sier Helle Sofie Gjølme.

Har studert sirkulærøkonomi i bygg- og anleggsbransjen

Av utdanning har hun studert bygg- og miljøteknikk ved NTNU i Trondheim, og skrev masteroppgave om sirkulærøkonomi i bygg- og anleggsbransjen.

– Jeg så blant annet på forutsetningene for at byggebransjen skal gå over til en sirkulær økonomi. Målet er at avfall ikke skal oppstå og i stedet beholde mest mulig av materialene i verdikjeden. Som entreprenør kan vi stille krav til leverandører og underentreprenører, og også avfallsselskaper. Vi må i større grad etterspørre materialer som det er mulig å ombruke i stedet for å velge materialer som går til deponi eller til energigjenvinning, mener hun.

Nøkkelord

Bilder

Helle Sofie Gjølme er ny miljøsjef i Peab Bygg Øst. Foto: Mats Bakken
Helle Sofie Gjølme er ny miljøsjef i Peab Bygg Øst. Foto: Mats Bakken
Last ned bilde
Haakon Løberg, viseadm. direktør i Peab Bygg Øst. Foto: Mats Bakken
Haakon Løberg, viseadm. direktør i Peab Bygg Øst. Foto: Mats Bakken
Last ned bilde

Om Peab

Peab
Peab
Strandveien 17
1366 Lysaker

+47 23 30 30 00https://peab.no

Peab er Nordens samfunnsbygger med 15 000 medarbeidere og en omsetning på 60 milliarder svenske kroner. Med lokal tilstedeværelse og fokus på egne ressurser utvikler, anlegger og bygger vi hverdagen der livet leves. Hovedkontoret ligger i Förslöv i Skåne, Sverige. Aksjen er børsnotert ved Nasdaq Stockholm. I Norge har Peab ca. 1800 ansatte og en omsetning på ca. 7,5 milliarder kroner.

Følg pressemeldinger fra Peab

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Peab på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Peab

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom