Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Riskrem er folkets favorittdessert

Del
Riskrem er den ubestridte dessertfavoritten over hele landet. Hele 46 prosent av oss spiser riskrem på julaften.
Nesten halvparten velger riskrem på julaften. Foto: Melk.no
Nesten halvparten velger riskrem på julaften. Foto: Melk.no

I en fersk undersøkelse gjort av Norstat på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) kommer det frem at riskrem står på dessertbordet til nesten halvparten av Norges befolkning på julaften.

Mens både julemiddagen og favorittjulekaken varier rundt om i landet, er nordmenn mer samstemte om juledesserten. Det er kun i Nord-Norge og Trøndelag riskremen får konkurranse av en annen kremdessert. Der svarer 22 prosent at de foretrekker multekrem fremfor riskrem.

Ernæringsrådgiveren i Melk.no sier det er interessant å se hvor enig vi er i dessertvalget, men at det likevel er noen geografiske forskjeller.

– Vi ser at i både Nord-Norge og Trøndelag er multekrem populært. Det handler nok om at det i disse områdene vokser mye multebær som har skapt en sterkere tradisjon for å spise multekrem til jul, sier Glemminge Arnesen.

Krem er en viktig ingrediens i julen

Listen over nordmenns dessertfavoritter viser at krem er en viktig ingrediens i julefeiringen. Fløte er en fellesnevner i de mest populære dessertene vi spiser i julen. Etter riskrem (46 %) og multekrem (15 %) følger karamellpudding (7 %) og is (7 %).

– Norske meieriprodukter har topp kvalitet, og i julen vil vi kose oss med det aller beste. Desserttradisjonene er veldig stabile, og både riskrem og multekrem er tradisjoner vi tror vil holde seg i lang tid, sier Glemminge Arnesen.

Her er de mest populære dessertene på julaften:

Hva pleier du å spise som dessert på julaften?

Andel

Riskrem

46 %

Multekrem

15 %

Karamellpudding

7 %

Is/iskake

7 %

Julekaker

4 %

Fruktsalat

4 %

Annet

4 %

Spiser ikke dessert

4 %

Ingen spesiell tradisjon

9 %

Undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) i november 2022. 992 intervjuer

Kontakter

Bilder

Nesten halvparten velger riskrem på julaften. Foto: Melk.no
Nesten halvparten velger riskrem på julaften. Foto: Melk.no
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Borggt. 1
0650 Oslo

+47 23 30 20 10http://www.melk.no

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom