Naturvernforbundet

Svært kritisk til ulvejakt i ulvesonen

Del
Naturvernforbundet er svært kritisk til regjeringens vedtak om felling av tre grenseflokker. Fellingen vil redusere norsk ulvebestanden i ulvesona med over en tredjedel, fra 8 til 5 små flokker, inkludert grenserevir.

Vedtaket gjør at Norges ulvebestand enda et år presses ned mot rovdyrforlikets absolutte minimumsnivå, noe som er kritisk for en allerede minimal og sterkt innavlet ulvebestand.

- Vi i Naturvernforbundet mener at ingen ulv bør felles i ulvesona i år, etter svært intensiv jakt i fjor. Et vedtak om ingen jakt i ulvesona ville også vært i tråd med rovviltforlikets bestandsmål, påpeker leder Truls Gulowsen.

Naturvernforbundet er samtidig glade for at rovviltnemdenes forslag om å la den viktige og veletablerte Mangen-flokken få leve.

Totalt antall påviste ulver inne i ulvesona inkludert norsk-svenske grenseflokker på 52-62 ulver og tilsammen 8 ynglinger i 2022. Nå skal 16-21 av disse skytes, slik at kun 36-41 ulv vil være igjen i live fordelt på 5 små flokker.

- Med dette vedtaket legger Regjeringen opp til å skyte over en tredjedel av ulvebestanden i ulvesonen. Det er helt meningsløst, avslutter Gulowsen.

Les mer om Mangen-flokken her: Den unike Mangen-ulven - Naturvernforbundet

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om Naturvernforbundet

Naturvernforbundet
Naturvernforbundet
Mariboes gate 8
0183 Oslo

(+47) 23 10 96 10https://naturvernforbundet.no/

Naturvernforbundet ble grunnlagt i 1914 og er Norges eldste natur- og miljøvernorganisasjon. Vi er en demokratisk medlemsorganisasjon med over 37 000 medlemmer og rundt 100 fylkeslag og lokallag i hele landet.

Naturvernforbundet jobber med et bredt spekter av saker innen miljø- og naturvern, men spesielt med områdene naturvern, klima, energi og samferdsel. 

Følg pressemeldinger fra Naturvernforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Naturvernforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Naturvernforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom