Fagforbundet

Sikret god pensjonsordning for alle ansatte i Norlandia-barnehagene

Del
Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta har forhandlet fram en trygg og god pensjonsordning, som blant annet innebærer livsvarig AFP allerede fra nyttår.
Fagforbundets forhandlingsleder Anne Green Nilsen. Foto: Foto: Birgit Dannenberg / Fagforbundet
Fagforbundets forhandlingsleder Anne Green Nilsen. Foto: Foto: Birgit Dannenberg / Fagforbundet

Fra 1. januar 2023 får alle de ansatte i Norlandia-barnehagene en hybridpensjon og livsvarig avtalefestet pensjon (AFP) i Fellesordningen.

En rettferdig ordning

– Vi er fornøyd med at arbeidsgiver kom oss i møte, og at vi har fått på plass en god pensjonsordning for våre medlemmer. Dette er et viktig steg på veien mot en lik ordning i hele barnehagesektoren, sier Fagforbundets forhandlingsleder Anne Green Nilsen.

Det er en rettferdig ordning som nå er framforhandlet, som er lik for både kvinner og menn, og som varer livet ut. Nå får alle Norlandia-barnehagene det. I tillegg får mange en bedre uføre- og etterlattepensjon enn tidligere.

Arbeidsgiver betaler mer framover

Avtalen innebærer at det settes av 7 prosent av lønna til tjenestepensjon, som er lovens maksimumssats. I første omgang betales 4 prosent av arbeidsgiver og 3 prosent av de ansatte. Fra 1. august 2023 reduseres de ansattes andel til 2,5 prosent, og til 2 prosent fra 1. januar 2025 – forutsatt at det da er etablert en bransjenorm på dette nivået. Arbeidsgivers andel økes tilsvarende.

I dag er Norlandias barnehager organisert i ulike tariffområder, men disse vil samles under Spekter fra 1. januar 2023. Det gjelder også de barnehagene som i dag er omfattet av overenskomsten i PBL.

Det er også avtalt at det skal være kompensasjonsordninger for de som nå berøres av flyttingen fra et tariffområde til et annet.

Fagforbundet har forhandlet sammen med Utdanningsforbundet og Delta, og har stilt samme krav overfor arbeidsgiver.

Nøkkelord

Kontakter

Anne Green Nilsen, Fagforbundets forhandlingsleder, tlf: 901 38 469

Bilder

Fagforbundets forhandlingsleder Anne Green Nilsen. Foto: Foto: Birgit Dannenberg / Fagforbundet
Fagforbundets forhandlingsleder Anne Green Nilsen. Foto: Foto: Birgit Dannenberg / Fagforbundet
Last ned bilde

Om Fagforbundet

Fagforbundet
Fagforbundet
Keysersgate 15
0165 Oslo

23 06 40 00http://www.fagforbundet.no/

Fagforbundet er LOs største forbund, med over 400 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg pressemeldinger fra Fagforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fagforbundet

Fagforbundet krever bedre pensjonsvilkår for sliterne og kvinner15.12.2023 11:51:12 CET | Pressemelding

Forslaget til endringer i pensjonssystemet sikrer og styrker rettighetene for de uføre og de med minsteytelser langt bedre enn i dag. Fagforbundet krever at det blir enda bedre vilkår for sliterne og kvinnene i arbeidslivet. – Kvinner tar mange tunge løft i et langt arbeidsliv. Det er de som i stor grad passer på våre barn, eldre og syke. Det sliter på kroppen fysisk, men det er også de som står i de mest emosjonelt krevende jobbene, og kombinasjonen gjør at det er vanskelig å stå løpet ut, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye