Fortsatt strømstøtte til de med bostøtte

Vedtaket ble fattet i tråd med regjeringas strømforlik med SV. Forliket innebærer å øke bevilgninga til bostøtte med 864 millioner kroner, fra 3,2 milliarder kroner til litt over fire milliarder kroner.
Økte inntektsgrenser
Bevilgninga skal dekke videreføring av de midlertidige økte inntektsgrensene første halvår av 2023.
– Dette innebærer at bostøtte beregnes gunstigere for hver enkelt. Egenandelssatsene er justert, og dette gir høyere inntektsgrense for å motta bostøtte, forklarer avdelingsdirektør for Lån og tilskudd i Husbanken, Hanne Krogh Lyng Sundbø, og fortsetter:
– Strømstøtten kommer på toppen av denne gunstigere beregningen.
De ekstraordinære satsene ble innført i desember 2021, og blir altså videreført ut juni 2023.
1500 kr i strømstøtte
Den økte bevilgninga skal dessuten dekke en månedlig strømstøtte på 1500 kroner til bostøttemottakere i perioden januar – april 2023.
Du får i tillegg 150 kroner for hver ekstra person du bor sammen med.
– Beløpet er uavhengig av dine faktiske utgifter til strøm, understreker Lyng Sundbø.
Hun minner om at bostøtte og strømstøtte utbetales måneden etter at du søker. Det vil si at innvilget bostøtte og strømstøtte for januar utbetales i februar, støtten for februar i mars osv.
Hvem har krav på bostøtte?
Bostøtte er en statlig støtteordning for deg som har lave inntekter og høye boutgifter. Det er kommunen som registrerer søknader om bostøtte og har all kontakt med søkerne.
Hvis du har 27.000 kroner, eller mindre, i brutto månedsinntekt kan du ha rett til bostøtte, hvis du er enslig og bor i Oslo.
– Bor du et annet sted i landet, eller sammen med flere andre, gjelder andre inntektsgrenser, sier avdelingsdirektøren.
Finn ut hvilke inntektsgrenser som gjelder for din husstand der du bor:
Kan du få bostøtte? - Husbanken
Søknadsfristen for januar er 25. desember.
Bostøtte til flere
I november var det 94.500 norske husstander som fikk bostøtte, 17.000 flere enn i november 2021.
31 prosent av disse var barnefamilier, og husstandene mottok ca. 2800 kroner i snitt.
Nøkkelord
Kontakter
Stina SønvisenSeniorrådgiver, kommunikasjon
Tel:90026028stina.sonvisen@husbanken.noBilder


Om Husbanken
Husbanken setter i verk regjeringens boligsosiale politikk. Gjennom virkemidler som bostøtte, lån, tilskudd, kompetanseoverføring og kunnskapsutvikling støtter vi kommunene faglig og økonomisk i deres arbeid med å hjelpe vanskeligstilte på boligmarkedet. Andre sentrale samarbeidspartnere er velferdsaktører, byggenæringen og kunnskapsmiljøer.
Våre om lag 300 ansatte er fordelt på kontorer i Drammen (hovedkontor), Oslo, Arendal, Bergen, Trondheim, Bodø og Hammerfest.
Husbanken er underlagt Kommunal- og distriktsdepartementet.
Følg pressemeldinger fra Husbanken
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Husbanken på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Husbanken
12 masterstudenter får stipend fra Husbanken3.7.2025 10:07:58 CEST | Aktuelt
Hvordan kan eiendomsbransjen bidra til et sunt og bærekraftig leiemarked i Tromsø? Kan næringslokaler gi nytt liv til en død bydel om de blir til bærekraftige boliger? Og kan kommuner, byggebransje og Husbanken sammen utvikle boligkonsepter i distriktene – også for de med lav boligformue? Dette er noen av spørsmålene masterstudenter med stipend fra Husbanken skal søke svar på.
26 prosjekter får boligsosialt tilskudd2.7.2025 14:06:56 CEST | Aktuelt
Husbanken deler ut 15,9 millioner kroner i tilskudd til boligsosiale tiltak i 2025. Målet er å forebygge at folk blir vanskeligstilt på boligmarkedet, og bidra til at flere kan skaffe seg en god bolig.
25 distriktskommunar får støtte til nye bustadtiltak2.7.2025 13:55:53 CEST | Aktuelt
25 kommunar får til saman 21 millionar kroner i tilskot frå Husbanken til bustadtiltak i distrikta i 2025. Kommunane skal bruke pengane til å prøve ut nye bustadkonsept og samarbeidsformer som kan gi fleire egna bustader.
8 000 fikk startlån i 2024 - men flere med lav inntekt faller utenfor19.6.2025 09:04:02 CEST | Pressemelding
Startlånet er fortsatt er et viktig virkemiddel for å hjelpe personer med langvarige boligfinansieringsproblemer inn på boligmarkedet. Men Husbankens startlånsanalyse for 2024 viser at det blir stadig vanskeligere å bli boligeier med lav inntekt.
Husbanken har lansert ny og forbedret søknadsløsning for privatpersoner13.6.2025 09:48:02 CEST | Aktuelt
Den nye søknadsløsningen gjør det enklere for kundene å søke om lån, samtidig som saksbehandlingen i Husbanken blir mer effektiv.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom