Mattilsynet

Ny chief veterinary officer (CVO) for Norge

Del
Stillingen som Norges nye CVO er nå besatt av Ole-Herman Tronerud. CVO er spydspissen i Mattilsynets og Norges internasjonale arbeid med dyre- og fiskehelse.
Ole-Herman Tronerud tiltrer som chief veterinary officer (CVO) 01.01.23.
Ole-Herman Tronerud tiltrer som chief veterinary officer (CVO) 01.01.23.

En CVO skal også jobbe for god folkehelse i Norge, spesielt knyttet til arbeidet med å forebygge smitte mellom dyr og mennesker. Ole-Herman Tronerud tiltrer 01.01.23.

– Tronerud har jobbet i Mattilsynet siden 2004, og har vært en sentral og viktig brikke i en rekke omfattende hendelser. Han har lang erfaring med beredskap og dyrehelse, og er faglig og personlig godt egnet til å ta fatt på den viktige jobben som CVO. Han har også jobbet som assisterende CVO siden 1. januar 2020, sier administrerende direktør i Mattilsynet, Ingunn Midttun Godal. 

Som CVO skal Tronerud bygge relasjoner til andre lands veterinærmyndigheter og være kontaktpunkt for Verdens Dyrehelseorganisasjon (WOAH). Han skal også tilrettelegge for eksport av sjømat og husdyrprodukter. 

– En CVO er også en svært synlig representant for Mattilsynet og Norge. En viktig del av stillingen er arbeid i internasjonale fora og samarbeid med andre land, samt å bidra til den strategiske utviklingen av Mattilsynet, sier Godal.  

Den forrige CVO, Knut Rønningen, går av med pensjon etter en årelang og stor innsats.

Kontakter

Mediehenvendelser: Mattilsynets pressevakt (kl. 08.00 - 22.00, ikke SMS. Etter arbeidstid og i helger besvares i utgangspunktet kun hastesaker.)

Tel:469 12 910pressevakt@mattilsynet.no

Andre henvendelser: Mattilsynets sentralbord

Vintertid: 09:00-11:00 og 12:00-15:00
Sommertid: 09:00-11:00 og 12:00-14:30 (15. mai til 15. september)

Tel:22 40 00 00postmottak@mattilsynet.no

Bilder

Ole-Herman Tronerud tiltrer som chief veterinary officer (CVO) 01.01.23.
Ole-Herman Tronerud tiltrer som chief veterinary officer (CVO) 01.01.23.
Last ned bilde

Om Mattilsynet

Mattilsynet
Mattilsynet
Felles postmottak - postboks 383
2381 Brumunddal

22 40 00 00https://www.mattilsynet.no

Mattilsynet er eit statleg, landsdekkjande forvaltingsorgan som er med på å sikre forbrukarane trygg mat og trygt drikkevatn. Vi skal fremje folke-, plante- , fiske- og dyrehelse, miljøvennleg produksjon og etisk forsvarleg hald av fisk og dyr. Mattilsynet har også oppgåver i høve til kosmetikk og legemiddel og fører tilsyn med dyrehelsepersonell.

Mattilsynet sine roller er å utarbeide framlegg til, forvalte og rettleie om regelverk, føre eit risikobasert tilsyn, formidle informasjon og kunnskap og ha beredskap. Mattilsynet skal gi faglege råd til Landbruks- og matdepartementet, Nærings-og fiskeridepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet.

Følg pressemeldinger fra Mattilsynet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Mattilsynet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mattilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye