Lyse

Nå kommer fastprisavtalene fra Lyse

Del
Lyse lanserer i dag fastpristilbud for bedriftskunder. For en fastprisavtale på 5 år vil prisene være under 1 kr per kWh. - Med dette tilbudet ønsker vi å gi våre kunder valgfrihet og forutsigbarhet i urolige tider, sier konsernsjef Eimund Nygaard.

Bedrifter i Norge har hatt historisk høye strømpriser i 2022. Voldsomme svingninger har gjort det ekstra krevende for mange. Sør-Norge har vært området med de aller høyeste strømprisene og fastprisavtaler på strøm har vært etterspurt fra bedriftene.

Vi har lyttet til kundene som ønsker fastpris som et alternativ. Vi har jobbet hardt for å få til en pris som er attraktiv, og som hjelper bedriftene i krevende tider. Prisene vi lanserer i dag er betydelig lavere enn de som så langt er lansert fra andre aktører, sier konsernsjef i Lyse Eimund Nygaard.

Fastprisavtaler passer ikke for alle, men vi ønsker å gi kundene valgfrihet og vil tilby dette til de som ønsker forutsigbarhet. Strømprisene svinger voldsomt. Fastpris er en forsikring mot dette og bidrar til at kundene vet hva de har å forholde seg til.

Ikke nok til alle
Avtalene gjelder for 3, 5 eller 7 år, og bedriftene kan velge å binde opp til 70 % av det forventede totale forbruket.Det er i første omgang mulig å inngå avtale i perioden 13.-20. desember 2022 med oppstart 1. januar 2023. Deretter vil Lyse fastsette ny pris månedlig med oppstart den 1. i påfølgende måned.

Tilbudet vil være tilgjengelig for kunder i prisområdet NO2, hvor Lyse også har kraftproduksjon. For hver salgsperiode vil det være et begrenset volum og vi kan bli utsolgt. Hvis det blir nødvendig vil vi prioritere eksisterende Lyse-kunder og de som tidligst registrerte interesse, sier Ane Marte Hausken som er administrerende direktør i Lyse Energi.

Formålet med avtalene er at bedrifter skal få sikre prisen for deler av sitt fysiske kraftforbruk. Lyse vil ikke tilrettelegge for videresalg for finansiell gevinst, fordi dette ikke er hensikten med den nye ordningen som skal gi bedriftene forutsigbare strømkostnader.

Har jobbet for å endre skatteregler for fastpris
For langsiktige avtaler med industrien har kraftselskapene betalt grunnrenteskatt basert på kontraktspris, og ikke spotpris. Fremover vil dette også gjelde langsiktige avtaler til andre bedrifter.

Vi har jobbet for å få endret skattereglene slik at det blir enklere å tilby bedre fastprisavtaler. Disse endringene blir nå gjennomført fra 1. januar og vi er glade for at vi da kan være klare med fastprisavtaler til bedriftene. Vi håper det skal sørge for at vi både beholder de kundene vi har og at vi får nye bedriftskunder, avslutter konsernsjef i Lyse, Eimund Nygaard.

Oversikten nedenfor viser priser på avtaler for både flat profil og sesongprofil. Sesongprofil, som hensyntar høyere strømbehov om vinteren enn om sommeren, er dyrere enn likt forbruk gjennom hele året. Dette skyldes at strømprisene generelt sett er høyere om vinteren enn om sommeren. Prisene inkluderer makspåslag til strømleverandøren på 2,5 øre/kWh og lovpålagte elsertifikater. Alle priser er eks. mva.

Fastpris oppstart 01.01.23

Varighet 3 år

Varighet 5 år

Varighet 7 år

 NO2 – flat profil

118,2

96,3

83,7

 NO2 – sesongprofil

129,1

105,1

91,3

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Lyse

Lyse
Lyse
Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

+47 51 90 80 00http://www.lysekonsern.no

Lyse er et norsk industrikonsern med virksomhet innen energi, telekommunikasjon og strømnett. Selskapet er en nasjonal aktør innen fornybar og regulerbar vannkraft og er landets fjerde største vannkraftprodusent.

Selskapets aksjonærer er 14 kommuner i Sør-Rogaland. Aksjonærene legger til grunn et langsiktig industrielt eierskap og har forventninger til selskapet som samfunnsbygger med et regionalstrategisk perspektiv og god lønnsomhet. Lyses totale bidrag til stat, vertskommuner og eierkommuner for 2021 var på 3,5 milliarder kroner.

Følg pressemeldinger fra Lyse

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Lyse på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lyse

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom