Norges Jeger- og Fiskerforbund

Medlemsrekord hos Jeger- og Fiskerforbundet

Del
Medlemmene fortsetter å strømme til, og denne uka ble det "all-time-high" med 122.619 registrerte medlemskap. - Det er stadig flere som søker mot ekte opplevelser og fantastiske råvarer, kommenterer Knut Arne Gjems, leder i NJFF.
Foto: Janne Svihus
Foto: Janne Svihus

Norges Jeger-og Fiskerforbund (NJFF) er den eneste landsdekkende interesseorganisasjonen for jegere og fiskere. De siste tre årene har det vært en pen medlemsvekst i NJFF, som nå altså topper seg i en ny medlemsrekord med 122.619.
I 2020 var det 110.050 medlemskap ved årsslutt, i 2021 var det 116.120. 

- Medlemsrekorden er resultatet av en trend over tid, forklarer Gjems. Vi har hatt vekst i tre år på rad. Veksten ser vi i tillegg i alle landets fylker. Gjennom pandemitiden, og ikke minst i tiden etterpå, har vi hatt en jevn strøm av nye medlemmer. 

Det gode liv

I Norge er jakt og fiske en del av en bærekraftig naturforvaltning. Vi høster av naturens overskudd i en eldgammel tradisjon, uten å belaste naturen. Gevinsten er både bedret folkehelse og en unik tilgang til utsøkte råvarer. 

- Vi pleier å si at vi høster emballasjefritt av naturen på en kortreist måte, sier Gjems. Dyrene vi feller og fisken vi fisker har levd frie liv i naturlige omgivelser. Med kompetente jegere og fiskere forvalter vi denne ressursen på en god måte, og det er det mange som etterhvert oppdager og ønsker å bli en del av. Velkommen skal de være!   

Et godt nettverk

Med sine 547 lokalforeninger, spredd over hele landet, er NJFF tilstede i folks hverdag. Det bobler av aktiviteter i jeger- og fiskerforeningene. De som søker opplæring og inspirasjon møter et kompetent nettverk i en velfungerende organisasjon. 

- I Norge er jakt og fiske for folk flest. Det er en styrke og en kvalitet vi skal å ta godt vare på. Vi skal være åpne og inkluderende. Vi satser mye på å nå alle deler av befolkningen, og har blant annet hatt en vekst i antall kvinnelige medlemmer. Vi har nå rundet over 20.000 medlemskap i den kategorien. Barn og unge er et annet satsingsområde, og blant annet har innføring av familiemedlemskap vært en suksess, sier Gjems. 

Kontakter

Bilder

Foto: Janne Svihus
Foto: Janne Svihus
Last ned bilde
Foto: Torgeir. W. Skancke
Foto: Torgeir. W. Skancke
Last ned bilde
Knut Arne Gjems, leder i NJFF.  Foto: NJFF
Knut Arne Gjems, leder i NJFF. Foto: NJFF
Last ned bilde

Om Norges Jeger- og Fiskerforbund

Norges Jeger- og Fiskerforbund
Norges Jeger- og Fiskerforbund
Hvalstadåsen 5
1378 Nesbru

66 79 22 00http://www.njff.no

Norges Jeger- og Fiskerforbund er den eneste landsdekkende interesseorganisasjon for jegere og fiskere i Norge. Vi er en partipolitisk nøytral organisasjon, men har et sterkt jakt-, fiske-, og naturpolitisk engasjement i mange saker.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye