CUPRA

CUPRA stiller i Formel E neste år

Del
CUPRA har som målsetting å være et rent elektrisk bilmerke fra 2030. Nå er de klare for neste utviklingstrinn: Sammen med ABT stiller CUPRA fra 2023 team i verdens ledende elektriske racingserie: Formel E. Dette er et naturlig neste steg for merket på sin vei mot å endre bilsportverden – og for å vise at ytelser og elektrifisering er en perfekt match.

CUPRA styrker satsingen på elektrisk motorsport:

Stiller i Formel E fra 2023

  • ABT CUPRA vil stille i ABB FIA Formel E-mesterskapet fra 2023
  • Formel E bringer elektrisk racing til hjertet av verdens mest ikoniske byer
  • Basert på suksessen i FIA ETCR og Extreme E, er dette et naturlig neste steg for CUPRA
  • CUPRA stiller team sammen med ABT Sportsline, under navnet «ABT CUPRA Formula E Team»
  • Førere blir Robin Frijns (Nederland) og Nico Müller (Sveits).

Martorell, 09.12.22: CUPRA har brukt de fire siste årene på å gjenoppfinne motorsporten, for å vinne: «e-Racer» var verdens første helelektriske touringbil, og det er satt rekorder både i FIA ETCR og Extreme E. CUPRA viser med dette at de er et merke med racing-DNA, med store ambisjoner for bærekraftig bilsport.

ABB FIA Formel E er det første helelektriske verdensmersterskapet fra det internasjonale bilsportforbundet (FIA), og den eneste sportsgrenen som er nullsertifisert fra starten. CUPRA deler samme DNA som Formel E, og begge når en sammensatt målgruppe: Her finnes teknologi- og innovasjonsentusiaster, som gjerne slår sammen den fysiske og den digitale verdenen. På samme måte som CUPRA, er Formel E på plass i «metaverse» med et offisielt blokkjedebasert racingspill, og begge merkevarene når ut til mennesker som både verdsetter bærekraft, og som er lidenskapelig opptatt av racing og ytelser.

– Racing er kjernen i CUPRA’s DNA. Og hos CUPRA går vi for å vinne, sier Wayne Griffiths, direktør for CUPRA.

– Dette er riktig timing for å ta det neste steget fremover, og delta i verdens største elektriske motorsport. Jeg gleder meg til å se ABT CUPRA’s Formel E team nå de konkurrerer i hjertet av noen av verdens mest ikoniske byer. Formel E er en unik plattform for motorsport, og vår deltagelse understreker vår ambisjon om å bli en relevant global merkevare, med mål om å inspirere verden fra Barcelona, fortsetter Griffiths.

Teamet har signert Robin Frijns fra Nederland og Nico Müller fra Sveits som førere for 2023. Med disse to bak rattet vil ABT CUPRA’s Formel E-deltakelse ha en stor innvirkning på merkevaren, takket være den globale synligheten, og de tekniske innovasjonsmulighetene som Formel E gir. ABT og CUPRA vil styrke sitt samarbeid som hovedsamarbeidspartnere i teamet, og Mahindra Racing vil levere drivlinjeteknologien.

CUPRA samarbeider allerede med ABT i Extreme E, og begge merkene er racingpionerer. ABT har hatt stor suksess i Formel E med sitt eget team, og CUPRA startet sin elektriske racerbilreise med utviklingen av e-Racer – verdens første helelektriske touringbil. Partnerskapet er et bevis på at CUPRA og ABT deler samme visjon om å fornye motorsportverdenen med elektrifisering.

Med e-Racer ledet CUPRA an i FIA ETCR World Cup, som er verdens første touringbilmesterskap med helelektriske biler. Her tok teamet mesterskapstitlene både for fører og produsent i 2021 og 2022. CUPRA e-Racer har helt klart vist seg som den raskeste og mest pålitelige bilen i konkurransen, to år på rad.

Extreme E erd en globale off-road-konkurransen med elektriske SUV-er, som setter søkelys på områder som er truet av klimaendringer. Deltakelsen her understreker hvorfor CUPRA målbevisst satser på å elektrifisere hele modellutvalget innen utgangen av tiåret.

I 2018 var CUPRA’s ambisjon å oppfinne racing på nytt. Takket være noen få visjonærer mennesker med store drømmer, har merket fortsatt med å strebe etter seire i racing, samtidig som de har vært pionerer for nye grener innen sporten. Grener, som gir nye opplevelser og nye følelser.

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Videokanal

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om CUPRA

CUPRA
CUPRACUPRA er et ukonvensjonelt utfordrermerke tuftet på design og ytelser som inspirerer verden fra Barcelona. CUPRA ble lansert i 2018 som et frittstående merke, og har et eget hovedkontor i Martorell, Barcelona.

I 2020 videreførte merket sin positive trend med en vekst på 11 prosent og 27.400 solgte biler. Til veksten bidro markedsintroduksjonen av CUPRA Formentor, den første modellen som er unikt designet og utviklet for CUPRA. Videre har CUPRA som mål å bevise at elektrifisering og sportslighet passer perfekt sammen, med lanseringen av CUPRA Formentor e-HYBRID og den fullelektriske modellen CUPRA Born. CUPRA Tavascan blir merkets andre helelektriske modell når den lanseres i 2023.

CUPRA deltar også i FIA ETCR World Cup, verdens første touringbilmesterskap med helelektriske biler og det elektriske offroad-SUV-mesterskapet Extreme E. Merket er også FC Barcelonas offisielle bil- og mobilitetspartner.

Følg pressemeldinger fra CUPRA

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra CUPRA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra CUPRA

CUPRA avslører navnet på sin urbane elektriske bil på Automobile Barcelona11.5.2023 11:30:00 CEST | Pressemelding

Martorell, 11-05-2023 - CUPRA og SEAT er tilbake på Automobile Barcelona, og viser frem sine nyeste innovasjoner og sitt sterke engasjement for utviklingen av elektriske kjøretøy og Barcelona. I løpet av den første dagen på messen bekreftet Wayne Griffiths, CEO for SEAT og CUPRA, navnet på merkets kommende urbane elektriske bil, CUPRA Raval. Navnet er en hyllest til Raval-nabolaget i hjertet av Barcelona.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom