Aker BioMarine

Aker BioMarines fôingrediens inn på det kanadiske markedet

Del
Etter FDA-godkjenning i juni 2022, fortsetter QRILL™ AQUA å ekspandere i det nordamerikanske markedet med ferske godkjenning av Canadian Food Inspection Agency (CFIA).

Godkjenningen fra CFIA gjør at den kanadiske havbruksnæringen igjen kan bruke krillmel som ingrediens i fiskefôr. Krill som en del av fiskefôret har en rekke positive effekter på laks og ørret i oppdrettsnæringen, viser flere studier.

Aker BioMarine sitt krillmel kom på det kanadiske markedet for tolv år siden, men på grunn av endring i produksjonsprosessen krevde ny produktgodkjenning av CFIA. Selskapet endret deler av sin produksjonsprosess i 2018 som følge av nye EU-krav for bruk av antioksidanten etoksykin (ethoxyquen på engelsk). Nå bruker de en egenutviklet pakkemetode som sikrer at krillmelet blir forsvarlig pakket i oksygenfrie sekker om bord på fartøyet uten bruk av etoksykin. Den 29. november ble produktet, med ny pakkemetode, godkjent for det kanadiske markedet.

-Vi pakker krillmelprodukt under modifiserte atmosfæriske forhold. Det vil si at vi fjerner oksygenet fra produktene og tilsetter nitrogen, som gjør at vi eliminerer behovet for tilsetning av etoksykin. Tilsetningen av nitrogen i prosessen krevde en ny evaluering fra CFIA for å vise at nitrogen ikke hadde påvirkning på næringsstoffverdiene, kvaliteten eller stabiliteten til krillmelet, sier Sigve Nordrum, EVP Animal Health and Nutrition, Aker BioMarine. 

Forbedret produksjonsprosess

CFIA gjennomførte evalueringen av bruken av nitrogen i QRILL Aqua-produksjonsprosessen i januar 2021, og kort tid etter sendte Aker BioMarine inn en ny søknad om å få registrere ingrediensen hos kanadiske myndigheter. Den offisielle godkjenningen for bruk av krillmel i Canada ble gitt 29. november 2022.

Canada er nå det siste av Aker BioMarines markeder som godkjenner etoksykinfrie produkter, og med denne nye godkjenningen fra myndighetene har selskapet konvertert 100 prosent av sine produksjonslinjer til den nye teknologien.

Viktig milepæl

-Vi setter pris på den grundige prosessen til CFIA og deres godkjenning av vårt krillmelprodukt for oppdrettsnæringen. QRILL Aqua fortsetter å vokse og denne godkjenningen er derfor veldig viktig for oss siden vi har store kunder i Canada som venter på import av krillmelet til landet igjen, legger Matts Johansen, administrerende direktør, Aker BioMarine.

For Aker BioMarine er denne godkjenningen fra CFIA og noteringen av QRILL Aqua som en registrert ingrediens , siste milepælene på selskapets reise for å produsere og eksportere sitt konkurransedyktige QRILL Aqua-produkt til akvakulturprodusenter over hele verden.

Kontakter

Bilder

Om Aker BioMarine

Aker BioMarine
Aker BioMarine
Oksenøyveien 10
1366 Lysaker

+47 24 13 00 00http://www.akerbiomarine.com

Om Aker BioMarine

Aker BioMarine er et bioteknologi- og krillfangstselskap, som jobber med å forbedre helsen til både mennesker og planeten. Selskapet er notert på Oslo Børs og utvikler krillbaserte ingredienser til bruk i legemidler, kosttilskudd (Superba®, NKO® og K · REAL®), akvakultur (QRILL® Aqua) og dyrefôr (QRILL® Pet), inkludert INVI ™, et høykonsentrert proteinisolat, og LYSOVETA ™, et kosttilskudd som transporterer EPA og DHA fra krill til ulike steder i kroppen. Aker BioMarines transparente verdikjede strekker seg fra bærekraftig innhøsting av krill i Antarktiske farvann, via selskapets knutepunkt for logistikk i Montevideo, til produksjonsanlegget i Houston, og videre til kunder over hele verden. Selskapets sterke fokus på bærekraft inspirerte lanseringen av sirkulærselskapet AION som skal hjelpe selskaper med å resirkulere og gjenbruke avfall.

Les mer på: www.akerbiomarine.com

Følg pressemeldinger fra Aker BioMarine

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Aker BioMarine på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Aker BioMarine

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom