Bare 1 av 5 vet at PRIOR-egget kan spores tilbake til bonden

– Vi har hatt Norges beste sporingstjeneste for egg i mange år, men undersøkelsen fra Ipsos slo oss i bakken. Det er et overraskende lavt antall personer som kjenner til den. Da vi forstod at kjennskapen er så lav, ble vi veldig overrasket, forteller Kjersti Sørby, produktgruppesjef i PRIOR.
Undersøkelsen avslører at så få som 20 prosent av de spurte er i stand til å gjengi hva det rosa nummeret på PRIOR-eggene betyr. Selv når vi beskrev hva merkingen betyr, var det fortsatt kun 23% som svarte at de allerede kjente til sporingstjenesten.
Prior begynte å trykke sporingsinformasjon på eggene allerede på slutten 90-tallet, og gjorde tjenesten tilgjengelig som søketjeneste for forbrukerne i om lag år 2000. Sporingstjenesten har vært tilgjengelig på prior.no siden den gang.
PRIOR har selv bestilt undersøkelsen fra IPSOS for å kartlegge kjennskapen omkring det som er en viktig forbrukertjeneste. Undersøkelsen ble gjennomført høsten 2022.
Sporbarhet tilbake til gården
Nummeret på egget indikerer hvilken bonde som har produsert eggene. Når man legger nummeret inn i søkemotoren på PRIORs nettside, kommer det opp informasjon om hvor gården ligger og hvor mange høner PRIOR-bonden har. I tillegg vises informasjon om hvilket pakkeri som har pakket egget.
Åpenhet viktig for forbrukerne
Halvparten av de som spiser egg 3-7 ganger per uke, altså storforbrukerne av egg, er meget opptatt av å få vite hvor maten kommer fra, ifølge Ipsos. Dette er mer enn blant totalbefolkningen, der 40% er opptatt av matens opphav.
At vi ønsker slik kunnskap, er kjent fra andre forbrukerundersøkelser i inn- og utland. Forbrukere er opptatt av å vite hvor maten kommer fra. Spesielt yngre mennesker søker informasjon om opprinnelse og produksjon.
Undersøkelsen til Ipsos viser også at 87% av de spurte i alderen 15-24 år har lagt merke til merkingen på eggene - mot 59% i aldersgruppe over 60 år.
– Vi må vurdere hvilke grep vi tar for å synliggjøre sporingsmuligheten på en bedre måte for forbrukerne. PRIOR ønsker å være åpen om produksjonen i alle ledd, og dette er en tjeneste som har vært tilgjengelig for forbrukerne i mange år, og da må vi også sørge for at alle vet at sporingsfunksjonen fins, sier Sørby.
PRIOR etablerte søketjenesten fordi vi ønsket å være åpne om hvor eggene våre kom fra. Da som nå, var dette viktig for oss, sier Sørby og legger til at merking av eggene er forklart på innsiden av eggkartongen.
Nøkkelord
Kontakter
Pål EnghKommunikasjonsrådgiver
Tel:90767095pal.engh@nortura.noBilder
Om Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.
Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
Norturas årsresultat preges av omstilling14.2.2025 08:17:31 CET | Pressemelding
Til tross for sterke kommersielle prestasjoner på flere områder i 2024, preges årsresultatet av fortsatt omstilling og høyere driftskostnader.
Egg tilbakekalles grunnet mulighet for helseskade6.2.2025 15:58:53 CET | Pressemelding
Nortura og andre produsenter tilbakekaller flere ulike egg. Grunnet feil hos fôrleverandør, Felleskjøpet, kan noen av eggene ha et forhøyet nivå av vitamin D. For høyt inntak av vitamin D kan være helseskadelig. Forbrukere som har kjøpt de aktuelle eggene bes om å kaste eller returnere dem til butikk.
Nortura styrker satsingen på halal9.12.2024 11:58:58 CET | Pressemelding
Den 1. september overførte Nortura all slakting av halalkylling til sitt oppgraderte anlegg på Hærland som fra før har håndtert all skjæring og pakking av halal. Gjennom å samle produksjonen på et sted styrker Nortura sin satsing på halal og skaper muligheter i et marked i vekst.
PRIOR lanserer proteinpulver - kun laget av 100% norsk eggehvite18.11.2024 09:59:44 CET | Pressemelding
PRIOR Matprotein er et nytt smaksnøytralt proteinpulver, egnet for bruk i både mat og drikke. Matproteinet er laget av tørket eggehvite og uten bruk av tilsetningsstoffer.
Nortura trapper opp satsingen på plussprodukter15.10.2024 12:36:09 CEST | Pressemelding
Nortura ser store verdier i hele dyret, og trapper nå opp satsingen på plussprodukter med en ny avdeling i konsernet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom