Norsk Gjeldsinformasjon AS

Forbruksgjelden har økt med 1,4 mrd.

Del
I november var det en økning i forbrukslån på 1,4 mrd. Folks bruk av kredittkortgjeld økte med 0,4 mrd. De unge står for den største prosentvise økningen.
Forbrukslån økte med 1,4 mrd. i salgsmåneden november. Bilde: Shutterstock
Forbrukslån økte med 1,4 mrd. i salgsmåneden november. Bilde: Shutterstock

Den samlede forbruksgjelden er i dag på 151,8 mrd. som er en økning på 1,4 mrd. (0,9%) fra forrige måned. Forbrukslån har økt med 1,4 mrd. (1,7%) og utgjør i hovedsak økningen i forbruksgjelden. 

Bruk av kredittkort økte med 0,4 mrd. men den rentebærende kredittkortgjelden ble redusert med 0,4 mrd. Betalingskort utgjør 1 mrd. og ligger på samme nivå som forrige måned. 

– økningen i forbrukslån kan skyldes kjøp av litt større kapitalvarer og refinansiering av andre kreditter, sier Svein Ove Karstensen, daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon. 

I løpet av de siste 12 månedene har forbruksgjelden økt med 0,5 mrd. (0,3%). Forbrukslån har økt med 0,5 mrd. (0,6%) og betalingskort har blitt redusert med 0,5 mrd. (33,3%). Kredittkortgjeld har økt med 0,5 mrd. (0,7%).

Den rentebærende kredittkortgjelden har blitt redusert med 2,5 mrd. (5,3%), og den rentefrie bruken av kredittkortgjeld har økt med 3 mrd. (14,2%) i samme periode.

– selv om det er en økning i forbrukslån er det positivt å se at den rentebærende kredittkortgjelden synker i en måned hvor det har vært mye salg. Vi håper at denne trenden også fortsetter i desember til tross for julehandelen som står foran oss, sier Karstensen.

Nøkkelord

Kontakter

Svein Ove Karstensen, tlf 97172257
epost: SOK@norskgjeld.no

Bilder

Forbrukslån økte med 1,4 mrd. i salgsmåneden november. Bilde: Shutterstock
Forbrukslån økte med 1,4 mrd. i salgsmåneden november. Bilde: Shutterstock
Last ned bilde

Om Norsk Gjeldsinformasjon AS

Norsk Gjeldsinformasjon AS
Norsk Gjeldsinformasjon AS
Stenersgata 2
0184 Oslo

Telefon: 92 01 89 00https://www.norskgjeld.no/

Norsk Gjeldsinformasjon AS har etablert en nasjonal infrastruktur for innhenting og utlevering av usikret gjeld til finansforetak, forbrukere og myndigheter. Selskapet har konsesjon fra Barne- og familiedepartementet og er eid av de største finansforetakene i Norge. Innhenting og formidling av gjeldsinformasjon er regulert i  gjeldsinformasjonsloven. Selskapet har vært i produksjon siden 1. juli 2019. 

Følg pressemeldinger fra Norsk Gjeldsinformasjon AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Gjeldsinformasjon AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Gjeldsinformasjon AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye