Finansforbundet

Gir medlemmene 18 millioner til kompetanseheving

Del
Finansforbundet gir 18 millioner kroner fordelt over tre år til kompetanseheving for sine medlemmer. Det ble vedtatt på forbundets landsmøte i dag. – Vi satser på kompetanse fordi våre medlemmer skal være attraktiv arbeidskraft i en kunnskapsdrevet næring, sier forbundsleder Vigdis Mathisen.
Finansforbundets landsmøte 2022 Foto: Sverre Chr. Jarild
Finansforbundets landsmøte 2022 Foto: Sverre Chr. Jarild

Dette er en videreføring av Finansforbundets allerede sterke satsing på kompetanse som medlemsfordel. Landsmøtet i 2019 vedtok å øke bevilgningen til stipend og betalte kursplasser for medlemmer fra 4 millioner til 18 millioner kroner. Dette beløpet videreføres nå i perioden frem til 2025 fordi bransjen stadig er i endring og bedriftene etterlyser blant annet digital kompetanse og endringsvilje hos sine ansatte.

– Med 18 millioner i potten i en ny tre års periode vil våre medlemmer fortsatt få gode muligheter for økonomisk støtte fra oss til kompetansehevende tiltak. Det skal ikke være tvil om hvor finansansatte får mest igjen for medlemskontingenten, sier forbundsleder Vigdis Mathisen.

Arbeidsgiver har hovedansvaret

Hun understreker at forbundets medlemsfordeler til kompetanseheving ikke fritar arbeidsgiverne for sitt hovedansvar. – Det er grunnleggende og prinsipielt arbeidsgivers ansvar å ha arbeidstakere med rett og oppdatert kompetanse. Dette er forankret i avtaleverket vårt, og våre tillitsvalgte følger opp og ser til at det etterleves i bedriftene, sier forbundslederen.

Samarbeid med flere aktører

- I tillegg til en gunstig stipendordning, har vi valgt å kjøpe kursplasser på blant annet BI. De siste tre årene har vi tilbudt medlemmene kursplasser til digital forretningsforståelse, bærekraftig finans og bærekraft som konkurransefortrinn.

- Vi har i tillegg inngått et samarbeid med Finans Norge og NTNU for å utvikle et kurs i digital transformasjon og bærekraft for finanssektoren. Nær 300 deltar allerede på denne videreutdanningen. Dette er et godt eksempel på samarbeid mellom næringslivet og akademia, noe vi har etterlyst i lang tid, sier Vigdis Mathisen.

Lønnsomt for alle

Finansforbundet mener at satsing på kompetanse vil styrke den enkelte medarbeider og dermed øke bedriftenes lønnsomhet. Kompetanseheving kommer også samfunnet til gode. Arbeidsgiver og arbeidstaker har et felles ansvar for at det er samsvar mellom stillingskrav og den ansattes kompetanse. – Vi må som parter sammen utarbeide en plan for hvordan vi ønsker å utvikle ansatte i bransjen, men hovedansvaret ligger hos arbeidsgiver. Alle vil dra nytte av ansatte med høy og relevant kompetanse, sier Mathisen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Finansforbundets landsmøte 2022 Foto: Sverre Chr. Jarild
Finansforbundets landsmøte 2022 Foto: Sverre Chr. Jarild
Last ned bilde

Om Finansforbundet

Finansforbundet
Finansforbundet
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

22 05 63 00http://www.finansforbundet.no

Finansforbundet er den største fagforeningen innen finanssektoren. Vi representerer over 34 000 medlemmer fra 300 bedrifter.

Følg pressemeldinger fra Finansforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Finansforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Finansforbundet

Finansforbundet vurderer utmelding av YS: Uenighet om eierskap til tariffavtaler15.11.2023 16:25:13 CET | Pressemelding

- Vi har innkalt til et ekstraordinært landsmøte 19. desember for å vurdere vårt medlemskap i YS. Grunnen er at YS-medlemskapet truer det direkte partsforholdet vi har med Finans Norge og en avtalestruktur som er tilpasset finansnæringen, sier forbundsleder Vigdis Mathisen. - Vi må sikre videreføring av de gode avtalene vi har opparbeidet. Tariffavtalene er «gullet» vårt, og det viktigste vi forvalter for våre medlemmer, sier hun.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye