Deloitte

Deloitte Fast 50: Finter AS kåret til landets raskest voksende teknologiselskap

Del
Med 50 finalister i feltet, var det parkerings- og bomselskapet Finter AS som i år stakk av med Deloittes pris som landets raskest voksende teknologiselskap.
Fra venstre: Trygve Faust-Rolseth, Deloitte, og Magnus Svean Pedersen, Finter AS
Fra venstre: Trygve Faust-Rolseth, Deloitte, og Magnus Svean Pedersen, Finter AS

Deloittes Technology Fast 50 er en kåring som kårer årlig de raskest voksende teknologiselskapene i Norge. Felles kriterier for alle de rangerte teknologiselskapene, var blant annet at de må ha eksistert i over fire år, og utvikle eller gjøre bruk av ny teknologi som en del av virksomheten. I tillegg må sammensetningen eller bruken av eksisterende løsninger må være innovativ.

I år var det Trondheims-basert Finter AS som tronet øverst på kåringen, med en vekst på over 5000% fra 2018 til 2021.

- Først og fremst er det fantastisk gøy å vinne en slik pris. Både for oss som har vært med å starte selskapet, men også for alle ansatte som har vært med å utvikle produktet til det det har blitt i dag, sier Magnus Svean Pedersen, gründer og styremedlem i Finter.

Egenutviklet kamerateknologi

Han forteller at selskapet er et teknologiselskap som jobber innenfor bom og parkering, snarere enn å være et parkeringsselskap som jobber med teknologi. Det har gjort dem i stand til å utvikle en egen kamerateknologi som presist evner å fange opp kjøretøy i bevegelse.

- Det som er kjernen i vårt produkt, er at vi fanger opp kjøretøy når de passerer våre kamerapunkter, enten det er på en fjellvei, parkeringsplass eller i skogen. Både på en fjellvei og en parkeringsplass er det ofte noen som ikke skal betale, men også noen som skal betale. Teknologien vår gjør at vi får inn god data på dette, som vi bruker til å administrere avtaler vi har med oppdragsgivere.

Les mer om Fast 50-kåringen og årets finalister her.

Fra å ha en omsetning på drøyt 1 million kroner i 2018, omsatte selskapet for over 65 millioner i 2021. Svean Pedersen forklarer veksten med en kombinasjon av dedikert salgsarbeid, en teknologi som traff en nerve, samt at mesteparten av det juridiske stien allerede var tråkket opp av parkeringsselskaper.

Vant foran Tibber og Bember

For andre år på rad havner strømselskapet Tibber på andreplass i kåringen, mens Bember, som jobber med teknologi i eiendomsbransjen, kapret tredjeplassen.

- Finter er et veldig innovativt, teknologidrevet selskap. Vi er svært imponerte over hva de leverer, hvordan selskapet tenker og hvordan de har jobbet over tid, sier Trygve Faust-Rolseth, co-ansvarlig for Fast 50 i Deloitte Norge.

Svean Pedersen i Finter sier at vekststrategien fremover blir å fortsette med arbeidet som har gitt dem suksess de siste årene.

- Vi skal fortsette å vokse gjennom aktivt salgsarbeid i hele landet, være ute og kjøre der kundene er, samtidig som vi hele tiden jobber med å utvikle teknologien vår.

Kontakter

Bilder

Fra venstre: Trygve Faust-Rolseth, Deloitte, og Magnus Svean Pedersen, Finter AS
Fra venstre: Trygve Faust-Rolseth, Deloitte, og Magnus Svean Pedersen, Finter AS
Last ned bilde

Om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Dronning Eufemias gate 14
0191 Oslo

+47 23 27 90 00http://www.deloitte.no

Deloitte er et markedsledende selskap som leverer revisjon, advokattjenester, finansiell rådgivning, risikoanalyser og konsulenttjenester. Vi etterstreber å hjelpe våre kunder realisere sine ambisjoner, skape en positiv forskjell i samfunnet, og utnytte potensialet i våre medarbeidere.

Vi arbeider for en rekke internasjonale selskaper og norske virksomheter innen alle deler av næringslivet, ideelle organisasjoner, idrett og kommunal- og statlig sektor. Hver klient har tilgang til et tverrfaglig team som kan trekke på erfarne medarbeidere og internasjonal kompetanse på tvers av industrier, sektorer og fagdisipliner. Gjennom dette er vi i stand til å bidra med dyp innsikt og kvalifiserte meninger om problemstillinger i daglig drift, så vel som innspill og vurderinger om fremtidige scenarier. Med 1500 ansatte ved 23 kontorer i Norge har vi kapasitet og kompetanse til å gjennomføre alle typer prosjekter. Vi bidrar til å skape resultater for våre klienter gjennom en strategisk tilnærming til utfordringer, med høy grad av praktisk gjennomføringsevne.

Følg pressemeldinger fra Deloitte

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Deloitte på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Deloitte

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom