Olav Thon Eiendomsselskap

Olav Thon Eiendomsselskap ASA kjøper DNB Livsforsikrings 50 % andel av Sørlandssenteret og blir eneeier av senteret

Del
DNB Livsforsikring AS og Olav Thon Eiendomsselskap ASA har siden 2008 sammen eid og utviklet Sørlandssenteret, hver med 50 % eierandel. Partene er enige om at Olav Thon Eiendomsselskap ASA skal videreføre eierskapet alene.
Sørlandssenteret ligger 12 km nordøst for Kristiansand og er det største kjøpesenteret i Agder. Foto: Tove Lauluten
Sørlandssenteret ligger 12 km nordøst for Kristiansand og er det største kjøpesenteret i Agder. Foto: Tove Lauluten

Sørlandssenteret, som er lokalisert 12 km nordøst for Kristiansand, er det største kjøpesenteret i Agder. I 2021 var den samlede leietakeromsetningen 2,8 milliarder kroner, og Sørlandssenteret var dermed Norges 5. største kjøpesenter målt i omsetning. I 2021 oppnådde senterets leieinntekter på 128 millioner kroner.

Administrerende direktør i DNB Næringseiendom, Gro K. Boge, uttaler: «DNB Livsforsikring har hatt en fantastisk fin reise sammen med Olav Thon fra sammenslåingen og etableringen av det nye Sørlandssenteret i 2008. Utviklingen har vært svært positiv, og samarbeidet godt, men nå er det tid for én eier å ta senteret videre. DNB Livsforsikring er sikker på at Olav Thon Eiendomsselskap vil videreutvikle senteret på beste måte også i fremtiden.»

Olav Thon Eiendomsselskaps administrerende direktør, Dag Tangevald-Jensen, uttaler: «Olav Thon Eiendomsselskap vil takke DNB Livsforsikring for det gode samarbeidet. Vi vil gjøre vårt ytterste for at Sørlandssenteret forblir regionens beste destinasjon for gode handelsopplevelser.»

Overtakelsen er planlagt til primo januar 2023 og er bl.a. betinget av styregodkjenning, både på selger- og kjøpersiden.

Kontakter

Bilder

Sørlandssenteret ligger 12 km nordøst for Kristiansand og er det største kjøpesenteret i Agder. Foto: Tove Lauluten
Sørlandssenteret ligger 12 km nordøst for Kristiansand og er det største kjøpesenteret i Agder. Foto: Tove Lauluten
Last ned bilde

Om Olav Thon Eiendomsselskap

Olav Thon Eiendomsselskap
Stenersgata 2A
0184 Oslo

23 08 00 00http://www.olt.no

Olav Thon Eiendomsselskap ASA ble etablert i 1982, og aksjene ble notert på Oslo Børs i 1983.

Siden starten har selskapet vokst betydelig, og årlig leieinntektsnivå for selskapets eiendommer har økt fra opprinnelig 27 millioner kroner til 3.800 millioner kroner ved inngangen til 2024. Selskapets børsverdi har i samme periode økt fra 200 millioner kroner til 18,9 milliarder kroner.

Fra tidlig på 1990-tallet har det viktigste satsingsområde vært kjøpesentereiendom, og Olav Thon Eiendomsselskap er i dag Norges ledende kjøpesenteraktør og en betydelig aktør også i det svenske kjøpesentermarkedet.

Selskapet inngår i Olav Thon Gruppen, som er Norges største private eiendomsaktør og en av Norges største hotelloperatører (Thon Hotels). Olav Thon Gruppen eies av Olav Thon Stiftelsen.

Følg pressemeldinger fra Olav Thon Eiendomsselskap

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Olav Thon Eiendomsselskap på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Olav Thon Eiendomsselskap

Rapport for 4. kvartal og foreløpig årsresultat 202316.2.2024 07:30:00 CET | Pressemelding

4. kvartal 2023 Olav Thon Eiendomsselskap oppnådde et godt operativt resultat i 4. kvartal, men nedjusterte eiendomsverdier medførte et resultat før skattekostnad på -1.826 millioner kroner. I tråd med markedsutviklingen for næringseiendom ble verdien på Olav Thon Eiendomsselskaps eiendomsportefølje nedjustert med 1.922 millioner kroner i 4. kvartal, og renteutviklingen reduserte verdien på konsernets fastrenteavtaler med 309 millioner kroner. Konsernets operative resultat, dvs. resultat før verdiendringer, skatter og valutaeffekter ble 532 millioner kroner, en økning på 5 % fra samme periode i fjor.

Nedjusterte eiendomsverdier bidro til et bokført underskudd i 3. kvartal9.11.2023 07:30:00 CET | Pressemelding

I tråd med markedsutviklingen for næringseiendom ble verdien på Olav Thon Eiendomsselskaps eiendomsportefølje nedjustert med 1.308 millioner og i 3. kvartal ble konsernets resultat før skatter -763 millioner kroner. Resultatet før skatter, verdiendringer og valutaposter ble 541 millioner kroner, en økning fra 518 millioner kroner i 3. kvartal i fjor. - Olav Thon Eiendomsselskap hadde en vekst i leieinntektene på 17 % sammenliknet med 3. kvartal i fjor, og vi er stolte av å oppnå et operativt resultat høyere enn i fjor til tross for kraftige renteøkninger, sier konserndirektør for økonomi og finans, Arne B. Sperre.

Godt operativt resultat også i 2. kvartal for Olav Thon Eiendomsselskap11.8.2023 07:35:00 CEST | Pressemelding

Olav Thon Eiendomsselskap hadde også i 2. kvartal et godt operativt resultat, men resultatet før skatt ble redusert av renteøkninger og nedjusterte eiendomsverdier. Resultatet før skattekostnad utgjorde 173 millioner kroner etter at verdien på konsernets eiendomsportefølje og fastrenteavtaler ble nedjustert med 409 millioner kroner totalt sett. Resultatet før skatter, verdiendringer og valutaposter ble 592 millioner kroner, en nedgang fra 618 millioner kroner i 2. kvartal i fjor. - Olav Thon Eiendomsselskap hadde en høy vekst i leieinntektene sammenliknet med 2. kvartal i fjor, og vi er godt fornøyde med å oppnå et operativt resultat i nærheten av fjoråret selv med betydelige høyere markedsrenter, sier konserndirektør for økonomi og finans, Arne B. Sperre.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye