Miljøstiftelsen Bellona

Presseinvitasjon:Bellona overrekker Råvareløftet til fiskeriminister Bjørnar Skjæran

Del
Råvareløftet definerer framtiden til norsk havbruksnæring, og viser hvordan laksens klimafotavtrykk kan reduseres og tusenvis av nye arbeidsplasser kan skapes.
Norskproduserte blåskjell bør bli en del av laksens fôr.
Norskproduserte blåskjell bør bli en del av laksens fôr.

Hva skal laksen spise?
En rapport utarbeidet av Bellona i samarbeid med en rekke fôrprodusenter og Sjømat Norge gjennom samarbeidsplattformen Råvareløftet, presenter svar på utfordringer som vil definere framtida til norsk havbruksnæring.
Nesten alle råvarer vi bruker i dagens fiskefôr er importert, og fôret står for mer enn tre fjerdedeler av klimafotavtrykket til laksen. Råvareløftet viser hvordan laksens klimafotavtrykk kan reduseres ved å øke andelen av norske fôrråvarer fra 8 prosent i 2020 til 42 prosent i 2030 og 64 prosent i 2040. Mer enn 100 eksperter har vært involvert i rapporten. De mer enn 130 tiltakene som foreslås vil ikke bare gi betydelige bærekraftgevinster, men har også potensiale til å utløse et nytt grønt industrieventyr.
På konferansen deltar en rekke forskere, politikere og næringslivsledere. Det vil også bli anledning til å prøvesmake fremtidens fôrråvarer.

Praktisk informasjon:

Tid:

Tirsdag 29.november klokken 09.30

Sted:

Gamle Logen, Grev Wedelsplass 2, Oslo

Program:

Fra klokken 10.00 – 14.00 (se vedlagt program)

Dagens konfransier: Per Valebrokk

Bilder

Norskproduserte blåskjell bør bli en del av laksens fôr.
Norskproduserte blåskjell bør bli en del av laksens fôr.
Last ned bilde
Joakim Hauge, prosjekt
Joakim Hauge, prosjekt
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Miljøstiftelsen Bellona

Miljøstiftelsen Bellona
Miljøstiftelsen Bellona
Rådhusgata 28
0151 Oslo

23 23 46 00https://bellona.no

Miljøstiftelsen Bellona er en uavhengig, ideell stiftelse som arbeider med å løse verdens klima- og miljøproblemer. Bellonas tilnærming er teknologioptimistisk og basert på systemtenkning, med mål om å utvikle og fremme løsninger for politikere, offentlig forvaltning og næringsliv. Stiftelsen ble grunnlagt i 1986 og har i dag ca. 60 medarbeidere – deriblant ingeniører, statsvitere, økonomer, biologer, jurister og journalister – fordelt på våre kontorer i Oslo, Brussel, Vilnius og Berlin.

Følg pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljøstiftelsen Bellona på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom