Den Norske Opera & Ballett

Carte Blanche i Operaen

Del
Norges nasjonale kompani for samtidsdans er tilbake i Operaen – denne gangen i en helaften av kunstner og koreograf Eszter Salamon. 30. November er det Oslo-premiere på Scene 2.
Foto: Øystein Haara
Foto: Øystein Haara

Verket MONUMENT 0.10: The Living Monument hadde urpremiere i Studio Bergen 10.mars 2022 med Carte Blanche sine 14 dansere på scenen.Den to timer lange forestillingen er bygd opp av ulike scenelandskap som alle er kjennetegnet av sin egen farge. Resultatet er et rikt, visuelt univers med drømmeaktige stemninger og et stort spenn i kostyme og scenografi. 

Koreograf Eszter Salamon bruker et bredt spekter av formater og uttrykk når hun tar opp temaer i samtiden. The Living Monument er bygget på stille ben, langsomhet og kroppens tilstedeværelse. Forestillingen inngår i Salamons MONUMENT-serie, som siden 2014 har utforsket hvordan monumenter kan ta vare på minner og bli frigjørende og inkluderende steder. Dette er grunntanken bak Salamons undersøkende samtidsdans.  

Scenografien er ved James Brandily, Leif Herland står for lyddesignet, og komponist er Carmen Villain. 

Nøkkelord

Kontakter

For intervjuer og andre henvendelser, vennligst kontakt:


Carte Blanche: Teatersjef Annabelle Bonnéry / annabelle@ncb.no / 900 47 112


Operaen: Kommunikasjonsrådgiver Peder Ebbesen: peder.ebbesen@operaen.no / 47 66 80 40

Bilder

Foto: Øystein Haara
Foto: Øystein Haara
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom