Statens vegvesen

Skytebanen skogsveibru i Grane kan gjenåpnes

Del
Nå er det klart at Skytebanen skogsveibru i Grane kommune kan gjenåpnes for ordinær trafikk i løpet av 25. november.
Foto: Statens vegvesen.
Foto: Statens vegvesen.

Skogsveibrua går over E6 ved Nevermoen i Grane kommune i den sørlige delen av Helgeland i Nordland fylke. Dette er en fagverksbru i tre som ble åpnet i 2019. Statens vegvesen har vedlikeholdsansvar for brua.

Statens vegvesen leder på vegne av alle vegeierne prosessen med inspeksjoner, beregninger og vurderinger av de 14 fagverksbruene i tre som ble stengt i august etter at Tretten bru falt ned.

– Etter at skogveibrua Skytebanen har gjennomgått spesialinspeksjon, analyser av inspeksjonensresultatene og omfattende kontrollberegninger med tredjepartskontroll er vi nå helt trygge på at den kan gjenåpnes for ordinær trafikk, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen.

Det nøyaktige klokkeslettet for når Skytebanen skogsveibru åpner 25. november er ennå ikke klart. Følg med på trafikkinformasjon fra Statens vegvesen for nærmere informasjon:

Det er bare skogsveibrua Fjell-Leet bru i Eidsvoll kommune som gjenstår før alle bruene er gjennomgått.

I pressemelding 3. november beskriver Statens vegvesen hvordan vi arbeider med de stengte bruene:

– Vil lære av trebru-gjennomgangen | Statens vegvesen (ntb.no)

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Foto: Statens vegvesen.
Foto: Statens vegvesen.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom