Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Ny direktør i kriminalomsorgen region nord

Del
Frode Børstad (52) har tiltrådt som ny regiondirektør i kriminalomsorgen i region nord.

Trønderen Børstad er fra Stjørdal, men bor i dag i Molde.

Børstad kommer fra stilling som avdelingsdirektør i Statens vegvesen, og har en Master i Public Administration samt Bachelor fra Politihøgskolen. Han har videre erfaring fra Nav, Skatteetaten, Politidirektoratet og som politibetjent ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Som tidligere politibetjent med mange års erfaring fra operativ tjeneste ser jeg viktigheten av at Norge har en velfungerende og god kriminalomsorg som legger vekt på rehabilitering. Straffegjennomføringen må ha en plan og en progresjon som medvirker til at de domfelte ikke kommer tilbake til oss etter endt soning. Kriminalomsorgens visjon er «Straff som endrer», og kriminalomsorgen ønsker ikke de straffedømte velkommen tilbake. Vi ønsker at de blir velfungerende borgere og gode skattebetalere i det norske samfunnet, sier Børstad.

Kriminalomsorgen region nord omfatter Trøndelag, Nordland og Troms og Finnmark.

Regionen har flere fengsler. Trondheim fengsel består av to avdelinger, Nermarka og Leira. Avdelingen Nermarka har høyt sikkerhetsnivå og har også en forvaringsavdeling (som er en av tre i landet). Mosjøen fengsel, Bodø fengsel, Tromsø fengsel og Vadsø fengsel er også fengsler med høyt sikkerhetsnivå. Trondheim fengsel avdeling Leira har lavt sikkerhetsnivå, og det har også Fauske fengsel og Verdal fengsel.

Region nord har ansvar for friomsorgskontorer i Troms og Finnmark (Kirkenes, Hammerfest, Harstad og Tromsø), Nordland (Bodø, Svolvær, Mo i Rana og Mosjøen) og Trøndelag (Steinkjer og Trondheim), og to overgangsboliger i hhv. Bodø og Trondheim.

Nøkkelord

Kontakter

Regionsdirektør Frode Børstad, tlf. 48011577
E-post: frode.borstad@kriminalomsorg.no

Bilder

Om Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)
Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)
Solheimsgata 21
2000 Lillestrøm

404 38 800http://www.kriminalomsorgen.no

Følg pressemeldinger fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye