UiO - Det juridiske fakultet

Samrerettssymposiet 23.november 2022

Del
Hva slags samerettslig kompetanse trenger jurister for å identifisere og løse sentrale samfunnsmessige problemstillinger? Sentrale aktører møtes 23. november for å diskutere samerettslige spørsmål knyttet til undervisning og kunnskapsbygging.
Foto: Indre og Østre Finnmark tingrett.
Foto: Indre og Østre Finnmark tingrett.

23. november arrangerer Det juridiske fakultet Samerettssymposiet 2022 for å diskutere spørsmål om samiske rettigheter og forholdet mellom den norske staten og Sapmi.

– Samiske rettsspørsmål er stadig viktigere for domstolene, rettshjelperne, byråkratiet og de juridiske fakultetene, sier professor Kristin Bergtora Sandvik Hun er faglig ansvarlig for symposiet og forteller at deltagerne skal drøfte spørsmål som:

  • Hva er sameretten i 2022?
  • Er universitetene sitt ansvar bevisst?
  • Hva ønsker advokatstanden seg og hvordan arbeider domstolene for å bygge kompetanse?

Undervisning og kunnskapsbygging

Symposiet er todelt hvor første del tar opp spørsmål knyttet til undervisning og pedagogikk hvor det blant annet deles erfaringer med samerettsfaget ved UiT, Norges arktiske universitet.

Symposiets andre del har nasjonal kompetanse og kunnskapsbygging med fokus på domstolene, rettshjelp og byråkrati som tema med blant annet innlegg om hvorfor det er behov for å styrke kompetansen i same- og urfolksrett. Ett av innleggene er ved Høyesterettsdommer Cecilie Østensen Berglund som snakker om Rettsutviklingen i domstolene.

Symposiet kan følges fysisk og digitalt - husk påmelding

Presse kan ta kontakt med pressekontakt deltagelse og intervjuer.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Indre og Østre Finnmark tingrett.
Foto: Indre og Østre Finnmark tingrett.
Last ned bilde

Lenker

Om UiO - Det juridiske fakultet

UiO - Det juridiske fakultet
UiO - Det juridiske fakultet
Domus Juridica, Kristian Augusts gate 17
0162 Oslo

22 85 95 00http://www.jus.uio.no

Det juridiske fakultetet i Oslo er den største utdanningsinstitusjonen i landet for juristar, og ein sentral aktør innan juridisk forsking.

Følg pressemeldinger fra UiO - Det juridiske fakultet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det juridiske fakultet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Det juridiske fakultet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye