UiT Norges arktiske universitet

UiT signerer avtale – skal vurdere akademiske karriereløp på ny måte

Del
Som første norske universitet signerer UiT Norges arktiske universitet en europeisk avtale som skal sørge for å videreutvikle måten forskningskvalitet og akademiske karrierer blir vurdert på.
Prorektor forskning Camilla Brekke
Prorektor forskning Camilla Brekke

UiT signerer denne uken den europeiske avtalen «Agreement on Reforming Research Assessment» og tilslutter seg «Coalition for Advancing Research Assessment» (CoARA).

– UiT er opptatt av talentutvikling, og har dette som en del av vår strategi. Skal vi lykkes med å være et så attraktivt universitet for forskere som vi ønsker, særlig med tanke på de yngre, så krever dette at vi omstiller og oppdaterer måten vi vurderer forskning og våre forskere på, sier Camilla Brekke, prorektor forskning ved UiT.

Tiden er moden

Over flere år har det vært prosesser både internasjonalt og nasjonalt for vurdering i akademiske karriereløp, der hovedformålet er å videreutvikle måter å vurdere forskningskvalitet og akademiske karrierer.

– Tiden er moden for en revisjon, og vi ligger gjerne foran i dette arbeidet. UiT er et internasjonalt universitet. Dette uttrykkes blant annet gjennom at vi er en del av det globale arbeidsmarked når det gjelder rekruttering av forskere, samt at vi deltar i internasjonale konkurransearenaer for forskningsfinansiering, sier Brekke.

Det legges vekt på et bredere sett av kompetanser, motvirke ensidig vekt på kvantifisering av forskningsresultater, synliggjøre hva som er meritterende, spesielt for yngre forskere, og økt vekt på åpne forskningsprosesser.

– Vi søker en systematisk tilnærming til hvordan vi verdsetter det mangfoldet av arbeidsoppgaver som ligger til et forskerliv, sier Brekke.

Norges Forskningsråd (NFR) og Universitets- og høgskolerådet (UHR) signert avtalen i oktober. UiT blir første norske universitet som signerer avtalen.

Skal delta aktivt inn i arbeidet

Når avtalen er signert vil UiT bli invitert til den konstituerende generalforsamlingen i CoARA, og får mulighet til å bidra i oppstarten og få innflytelse i utformingen av dette arbeidet i Europa.

Avtalen er ikke juridisk bindende, men forplikter deltakerne til å aktivt delta og bidra inn i arbeidet med reformering av vurderingen av forskning, herunder respektere de skisserte tidsrammene for arbeidet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Prorektor forskning Camilla Brekke
Prorektor forskning Camilla Brekke
Last ned bilde

Om UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet
UiT Norges arktiske universitet
Hansine Hansens veg 18
9019 Tromsø

77 64 40 00https://uit.no/

Følg pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiT Norges arktiske universitet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye