Olav Thon Gruppen

Olav Thon Gruppen lanserer bærekraftstrategi

Del
All virksomhet har en påvirkning på miljøet, mennesker og samfunnet, også Olav Thon Gruppen. Olav Thon Gruppen ønsker å bidra mer til bærekraftig utvikling, og har derfor etablert en egen strategi for bærekraftarbeidet i konsernet. Strategien er vedtatt av styret i Olav Thon Gruppen AS og gjelder alle Olav Thon Gruppens virksomheter.
Olav Thon Gruppens strategiske bærekraftsmål
Olav Thon Gruppens strategiske bærekraftsmål

- Med en egen strategi for bærekraft øker vi ambisjonsnivået betydelig og intensiverer samtidig innsatsen i hele organisasjonen vår. Det langsiktige perspektivet har alltid stått sentralt for Olav Thon Gruppen, sier Kjetil Nilsen, konsernsjef.

Olav Thon Gruppen har definert ambisiøse målsettinger for å bidra til en bærekraftig utvikling i samfunnet. Bærekraftstrategien består av tre pilarer med tilhørende langsiktige ambisjoner; Klima og natur, Sirkulære løsninger og Sosial rettferdighet. De langsiktige ambisjonene er; Netto nullutslipp i 2050, naturpositiv, 70% sirkulær innen 2030, full innsikt i verdikjeden og representativ ledelse.

Det er definert hvilke temaer som er vesentlige for konsernet, og det følger konkrete målsettinger innenfor alle temaer. Hver pilar har veikart som viser progresjon for de vesentlige temaene.

Et omfattende lanseringsarbeid gjennomføres internt i hele Olav Thon Gruppen. Medarbeiderne inviteres til lanseringsmarkeringer, det har vært livesendinger med engasjerte eksperter og gjester i studio, mens e-læringsverktøy benyttes i oppfølgingsarbeidet.

Olav Thon Gruppen har jobbet systematisk med bærekraft siden 2012 og rapporterer årlig på de vesentlige temaene.

Olav Thon Gruppen er medlem av FNs Global Compact. Konsernet har signert klimakontrakt med Oslo Kommune og er med i Næring for Klima-nettverket. Thon Hotels er miljøfyrtårnsertifisert og har signert KuttMatsvinn-avtale om å halvere matsvinn til 2030. Olav Thon Gruppen er medlem av Grønn Byggallianse og er i gang med BREEAM-sertifisering av nye og eksisterende bygg. Ski Storsenter ble kåret til NCSC Bærekraftprisen 2022. Olav Thon Gruppen samarbeider med NAV Oslo og Ringer i vannet. 

Les Olav Thon Gruppens bærekraftsrapport for 2021

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Olav Thon Gruppens strategiske bærekraftsmål
Olav Thon Gruppens strategiske bærekraftsmål
Last ned bilde

Om Olav Thon Gruppen

Olav Thon Gruppen
Olav Thon Gruppen
Stenersgata 2A
0105 Oslo

+47 23 08 00 00http://www.olavthon.no

Konsernet Olav Thon Gruppen omfatter mange virksomheter, hvorav kjernevirksomhetene er eiendom og hotell. De mest kjente merkenavnene våre er Thon Eiendom og Thon Hotels.

I 2022 hadde konsernet ca. 2.700 årsverk. Les årsrapportene våre her.

Olav Thon Gruppen eies av Olav Thon Stiftelsen, som gir deler av overskuddet i Olav Thon Gruppen til samfunnsnyttige formål.

Link til våre presserom:
Olav Thon Gruppen
Thon Eiendom
Thon Hotels
Olav Thon Eiendomsselskap ASA

Følg pressemeldinger fra Olav Thon Gruppen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Olav Thon Gruppen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Olav Thon Gruppen

Olav Thon Gruppens kjøpesentre omsatte for 78 milliarder i 20235.1.2024 11:20:00 CET | Pressemelding

I 2023 var omsetningen i Olav Thon Gruppens kjøpesentre på 78 milliarder kroner. Dette tilsvarer en økning på 5,2 % fra 2022. Også julehandelen i 2023 var god med en vekst på 3,5 % i desember sammenlignet med samme periode i 2022. - I et år som vi vet har vært vanskelig for forbrukerne, er vi meget godt fornøyde med en samlet omsetningsøkning på over 5,2 % i Olav Thon Gruppens kjøpesentre i Norge. Vi kommer til å satse offensivt på å øke markedsandeler i 2024, men vi tror markedet kan bli tøffere i første halvår, og at forbruksveksten avtar noe, sier Thomas E. Rønning, direktør for kjøpesenter i Olav Thon Gruppen.

Olav Thon Gruppen kjøper Hotel Terminus i Stockholm - nyåpner som Thon-hotell i 20256.12.2023 08:00:00 CET | Pressemelding

Som et ledd i Thon Hotels’ strategi om å satse i Skandinavia har Olav Thon Gruppen gjennom det svenske datterselskapet Thon Sverige AB inngått en avtale om å kjøpe Hotel Terminus i Stockholm. - Det var først og fremst den sentrale beliggenheten like ved Stockholm sentralstasjon som gjorde at vi fattet interesse for denne svært attraktive hotelleiendommen, uttaler Arne B. Sperre, visekonsernsjef i Olav Thon Gruppen.

Olav Thon Gruppens resultat første halvår 20237.9.2023 08:00:00 CEST | Pressemelding

Olav Thon Gruppen hadde et resultat i første halvår på 94 millioner kroner, ned fra 5,3 milliarder kroner i samme periode i fjor. Den store endringen fra i fjor forklares av at verdinedgang på eiendomsporteføljen og finansielle instrumenter i første halvår var 1,7 milliarder kroner, mens det i samme periode i fjor var en verdiøkning på 3,4 milliarder kroner. Resultatet før skattekostnad, verdiendringer og valutaposter ble 2,2 milliarder kroner, en økning på 11 % fra samme periode i fjor.

Vi gratulerer Olav Thon med 100-årsdagen den 29. juni28.6.2023 20:00:00 CEST | Pressemelding

- Jeg har lært Olav Thon godt å kjenne gjennom mine 30 år i konsernet, spesielt i året som har gått, som konsernsjef. Han lever som han lærer, og jeg har dyp beundring for livsverket hans. Det Olav Thon har oppnådd gjennom sitt lange liv, er helt unikt. At Olav Thon nå runder 100, er enda et eksempel på hans imponerende langsiktighet i ett og alt, sier Kjetil Nilsen, konsernsjef i Olav Thon Gruppen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye