Eviny

Eviny og Hafslund satser sammen om energiplattformen Volte

Del
To av Norges største energiselskap, Eviny og Hafslund, satser sammen i energiteknologiselskapet Volte med 50% eierandel hver. Med to sterke aktører i ryggen, kan Volte forsterke sin posisjon som en utfordrer i bedriftsmarkedet.

- Det er rasjonelt å dele på ressurser og utviklingskostnader i et konkurranseutsatt marked med små marginer, fremfor å bli konkurrenter med parallell systemutvikling og salg. Når Eviny og Hafslund satser sammen om Volte, gir det store muligheter for å kunne tilby de beste produktene for strøm- og energioptimalisering i bedriftsmarkedet i Norge, sier Ingrid von Streng Velken, konserndirektør Innovasjon og utvikling i Eviny. 

Volte ble etablert i 2019 som et enkelt strømselskap for bedrifter, med oversiktlige og transparente avtaler. I dag er Volte et energiteknologiselskap som utnytter mulighetene fra energidata til å bygge analyser, produkter og tjenester som hjelper bedrifter å spare strøm.  

Hafslund ser attraktiviteten i forretningsmodellen til Volte, og har jobbet med å bygge en tilsvarende satsing. Nå ble det naturlig å kjøpe seg inn i Volte, som har kommet noen steg lenger i utviklingen. Eviny og Hafslund har gode erfaringer som samarbeidspartnere, blant annet i ladesatsingen Elaway 

- Gjennom Volte vil Hafslund få eierskap til et godt posisjonert, digitalt og fremtidsrettet energiteknologiselskap som leverer enkle, transparente strømavtaler og digitale tjenester til bedriftsmarkedet, sier Martin S. Lundby, adm. direktør Hafslund Vekst. 

Videre vekst i Volte
Volte får nå tilført ny kapital for videre vekst, slik at de kan fortsette å utvikle banebrytende funksjoner for å hjelpe bedrifter å bruke mindre energi på en smartere måte. Eviny og Hafslund vil tilby fastprisavtaler til bedriftsmarkedet, blant annet gjennom Volte. Volte jobber nå med å klargjøre de nye typene fastpriskontrakter, i tråd med det som blir regjeringens regelverk fra årsskiftet. 

- Vi mener en pålitelig energipartner for bedrifter skal tilby transparente avtaler uten skjulte høye påslag og gebyrer. Når kunden har tillit til prising av strømavtalene, kan de fokusere på reduksjon og optimalisering av eget forbruk. Vi ønsker å tilby kunden merverdi gjennom andre tjenester som analyse av forbruk, integrasjoner og datatilgang, altså en forenklet energihverdag, sier Simen Armond, daglig leder i Volte. 

Eierandelen i Volte blir 50-50 for Eviny og Hafslund. Det gjenstår en godkjenning av Konkurransetilsynet før aksjonærsamarbeidet kan gjennomføres. Det forventes gjennomføring innen nyttår.

Bildetekst: - Med Eviny og Hafslund i ryggen, kan vi forsterke vår posisjon som en utfordrer i bedriftsmarkedet, sier Simen Armond, daglig leder i Volte. 

Nøkkelord

Kontakter

Martin S. LundbyAdm. direktørHafslund Vekst AS

Tel:41 61 44 48

Bilder

Om Eviny

Eviny
Eviny
Solheimsgaten 5
5020 Bergen

55 57 00 00http://www.eviny.no

Eviny er et av Norges største energi- og teknologikonsern. Kraftkonsernet har tatt aktiv rolle i det grønne skiftet. Selskapet produserer fornybar energi fra 39 vannkraftverk på Vestlandet. Over 400.000 nordmenn bruker Evinys lademuligheter for elbil. Eviny er i dag størst på lynlading for elbiler i Norge, og bygger også ladestasjoner i Sverige. Nylig kåret norske elbilister Eviny til best på bl.a. enkelhet, mest verdi for pengene og bærekraft.

Eviny er eid av 17 vestlandskommuner, Statkraft samt to lokale kraft- og elektrisitetslag. I 2021 påla myndighetene norske strømnettet må ha annen merkevare enn sitt konsern. Daværende BKK-konsernet ble til Eviny, mens BKK-navnet er videreført for nettselskapet som frakter strømmen hjem til 450.000 vestlendinger i 19 kommuner.

Eviny leverer fibertjenester, samt fjernvarmenett. Konsernet bygger landstrøm til skip, elektrifiserer havbruk og transportnæringen. Selskapet leverer løsninger for utslippsfrie byggeplasser, et av verdens første nettverk for hurtiglading av elbåter. Eviny sitt eget entreprenørselskap prosjekterer, bygger og drifter fibernett, lav- og høyspentanlegg.

Følg pressemeldinger fra Eviny

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Eviny på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Eviny

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom