Den Norske Opera & Ballett

LISE – en film fra Den Norske Opera & Ballett

Del
I 2021 ble Lise Davidsen kåret til årets kvinnelige sanger av International Opera Awards. 13. november kan publikum oppleve henne i en operafilm utenom det vanlige – på Hovedscenen i Operaen.
Foto: Eivind Holmboe
Foto: Eivind Holmboe

De store scenene verden over – Metropolitan, La Scala og festspillene i Bayreuth – venter på Lise Davidsen og stemmen som New York Times beskrev som: «Not just a voice. The voice». Innimellom alle engasjementene har hun tatt seg tid til å spille inn en unik konsert med Operaorkestret og dirigent, og Operaens kommende musikksjef, Edward Gardner.

Resultatet ble filmen LISE. 

– Da vi måtte avlyse vår storproduksjon Maskeballet under pandemien, med Lise Davidsen i en av hovedrollene, så vi en mulighet vi ikke kunne la gå fra oss. Lise, som er fullbooket i flere år framover, var her i Oslo og hadde tid og lyst til å skape med oss, sier operasjef Randi Stene. 

Ingen selvfølge 

Konserten ble filmet av Einar Film og iscenesatt av filmregissør Eivind Holmboe. Her får man ikke bare bli kjent med tre kvinner fra Richard Strauss' operaer, publikum tas også med til Operaens indre. Resultatet er en hybrid mellom konsert og film – der seerne kommer tett på Lise Davidsen, på karakterene og på operahuset. 

Det var ingen selvfølge at Lise Davidsen skulle bli en verdenskjent operasanger. Håndballjenta fra Stokke så sin første opera da hun var 20 år: Rosenkavaleren ved Operaen på Youngstorget, med operasjef Randi Stene på scenen. Lite visste hun da at hun få år senere skulle ta hele operaverdenen med storm.

Tre kvinner

filmen får seerne oppleve Lise Davidsen som Marsjalinnen fra nettopp Rosenkavaleren av Richard Strauss, men også to andre sterke kvinner fra komponisten: Arabella og Ariadne.  

De tre kvinnene står i ulike faser i livet, men reflekterer alle over hvem de er, hvor de skal gå og hva de har blitt:  

 – Hvor ble det av den unge jenta jeg var, spør den modne Marsjalinnen, mens den unge Arabella lurer på hva eller hvem hun egentlig lengter etter, og Ariadne lengter etter å miste seg selv for å finne igjen det som gikk tapt.  

Nøkkelord

Kontakter

For anmelderbilletter og andre pressehenvendelser, kontakt:


Kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad
E-post: cy@operaen.no
Tlf: 95751006

Bilder

Foto: Eivind Holmboe
Foto: Eivind Holmboe
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom