UiO - Det humanistiske fakultet

Kulturell eller genetisk evolusjon: Hva gjør oss i stand til å følge normer og regler?

Del
Hør Cecilia Heyes, en av Europas mest anerkjente forskere innen psykologi og teoretisk biologi, holde Årets Forelesning 2022 den 17. november, 14:15-16, ved Senter for Filosofi og Vitenskap, Universitetet i Oslo. Forelesningen er åpen og vil være i form av et webinar på engelsk.
Foto: Robert Taylor (www.taylor-photo.co.uk)
Foto: Robert Taylor (www.taylor-photo.co.uk)

Heyes er professor ved Universitetet i Oxford, England, og er særlig kjent for sin teori om kulturell evolusjon av menneskelig tenkning og av våre normer.

Forelesningen har tittelen «Rethinking Norm Psychology», der Heyes vil presentere sine ideer om utviklingen av mentale prosesser som gjør oss i stand til å oppføre oss etter normer og regler.

Hun argumenterer blant annet for at disse prosessene er arvet kulturelt heller enn genetisk og at vi derfor også har et visst ansvar for å opprettholde det normative.

Forelesningen arrangeres av Senter for Filosofi og Vitenskap, UiO, som er et prioritert forskningsområde ved Det humanistiske fakultet og som fungerer som en tverrfaglig møteplass for forskning og undervisning i grenselandet mellom humaniora og andre vitenskaper.

Nøkkelord

Kontakter

Paal Andre HermansenForskningskonsulentInstitutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk

Koordinator for Senter for filosofi og vitenskap (CPS)

Tel:+47 22857125p.a.hermansen@ifikk.uio.no

Bilder

Foto: Robert Taylor (www.taylor-photo.co.uk)
Foto: Robert Taylor (www.taylor-photo.co.uk)
Last ned bilde

Om UiO - Det humanistiske fakultet

UiO - Det humanistiske fakultet
UiO - Det humanistiske fakultethttp://www.hf.uio.no/

Følg pressemeldinger fra UiO - Det humanistiske fakultet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det humanistiske fakultet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Det humanistiske fakultet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom