ABB

ABB og Royal Caribbean Group samarbeider for å gjøre «nødstopp» av skip sikrere og mer effektiv

Del
• ABB Ability™ Marine Braking Assistance hjelper skip med å minimere stoppetid og distanse, uten at det går på bekostning av styreevnen • Opprinnelig utviklet på forespørsel fra Royal Caribbean Group, den nye digitale løsningen forbedrer sikkerheten for skip, sjøfolk og passasjerer • Automatisert bremsing sparer slitasje på kritiske skipssystemer
Automatisk nødstopp for skip gir økt sikkerhet og effektivitet (Bilde Royal Caribbean).
Automatisk nødstopp for skip gir økt sikkerhet og effektivitet (Bilde Royal Caribbean).

Da verdens største cruiseskip, Wonder of the Seas, la ut på sin jomfrutur i begynnelsen av mars 2022 var hun først i verden med den nye ABB Ability™ Marine Braking Assistance. Det automatiske bremsesystemet er designet for trygge og jevne nødstopp. Det er et resultat av samarbeid mellom leverandør og eier, initiert på forespørsel av Royal Caribbean Group.

Etter fullstendige sjøprøver av skipsbygger Chantiers d'Atlantique og aksept fra eieren, er det DNV-godkjente bremsesystemet et eksempel på hvordan teknologi kan utnyttes for å forbedre sikkerheten for skip, sjøfolk og passasjerer.

Ved å trykke på en knapp utløses en automatisert bremsesekvens. Den optimaliserer vinkler og kraften til alle Azipod® fremdriftsenheter basert på fartøyets posisjon, kurs og hastighet for å gi maksimal bremseeffektivitet. Det er kritisk at operatørene har tid til å ta seg av andre presserende saker mens de beholder kontroll over styringen.

- Vi i ABB er stolte av å introdusere ny teknologi til bransjen for bedre sikkerhet og tilføre verdi for kundene våre. Den maritime bremseassistenten er et godt eksempel på et samskapingsprosjekt hvor vi i samarbeid med Royal Caribbean Group har utviklet en løsning som utgjør en operasjonell forskjell, sier Kalevi Tervo, global programansvarlig i ABBs maritime virksomhet. - Innføringen av en automatisert prosess som forbedrer sikkerheten har spesiell betydning i en tid da myndighetene jobber videre med regelverk for autonome skip.

Den maritime bremseassistenten kan sammenlignes med blokkeringsfrie bremser (ABS) som bilførere forventer som standard. Automatisering av bremsesekvensen minimerer også slitasje fra kavitasjon (gassbobler) og oppvarming av bremsetransformatorer på systemene under manuell kontroll.

Nødstopp av et skip kan være svært stressende. I motsetning til å bråbremse med en bil, resulterer full gass aktover tap av styreevnen for akselbasert fremdrift. For et fartøy med innkapslede thrustere, tillater nødstopprosedyren mye raskere stopp, med begrenset styreevne, men den krever trinnvise, manuelle handlinger av styrmannen når andre problemer krever oppmerksomheten.

- Vi har en lang historie med innovasjon for å forbedre sikkerheten til sjøs. Jeg er glad for at den maritime bremseassistenten debuterer på våre skip, i tett samarbeid med ABB, sier Anders Aasen, Vice President, Global Technical Operations, Royal Caribbean Group.

ABBs Process Automation-virksomhet er ledende innen automatisering, elektrifisering og digitalisering for prosess- og hybridindustrier. Vi tilbyr våre kunder en bred portefølje av produkter, systemer og komplette løsninger, inkludert vårt ledende, distribuerte styringssystem, programvare og livsyklustjenester, bransjespesifikke produkter samt måle- og analyseutstyr, maritime løsninger og turbolading. Som nest største aktør globalt, bygger vi på vår bransjeekspertise, erfaring og globale tilstedeværelse, og er forpliktet til å hjelpe våre kunder til økt konkurransekraft, økt avkastning og sikker, smart og bærekraftig drift. go.abb/processautomation

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Automatisk nødstopp for skip gir økt sikkerhet og effektivitet (Bilde Royal Caribbean).
Automatisk nødstopp for skip gir økt sikkerhet og effektivitet (Bilde Royal Caribbean).
Last ned bilde
Bremseassistenten (nr. 1) utløser en automatisert bremsesekvens (Bilde ABB).
Bremseassistenten (nr. 1) utløser en automatisert bremsesekvens (Bilde ABB).
Last ned bilde

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30, bygning M
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom å koble programvare til sine produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 105 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.com

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

Energianalyse av motordrifter i industrien avdekker et sparepotensiale på 2,1 TWt22.11.2023 15:34:41 CET | Pressemelding

Energianalyser utført på mer enn 2000 motordrevne systemer viser en gjennomsnittlig potensiell energibesparelse på 31 prosent per motor. Total energibesparelse i motordriftenes levetid tilsvarer årlig forbruk* i 1,25 millioner husholdninger. Kutter opp mot 1,5 millioner tonn av CO2-utslipp med en tilbakebetalingstid ned mot 3 måneder, avhengig av regional energimiks og -kostnad.

ABB E-mobility støtter Scania globalt med ladeløsninger for elektriske kjøretøy2.11.2023 07:00:00 CET | Pressemelding

ABB E-mobility har tegnet en global rammeavtale med Scania for å leverere hele sin portfølje av DC-ladeløsninger Avtalen bygger på et langvarig partnerskap mellom de to selskapene og innebærer at ABB E-mobility vil støtte Scania i deres kundetilbud ABB E-mobilitys portefølje gjør det mulig for Scania å tilby en komplett løsning for kunder som elektrifiserer sin kjøretøysflåte - gjennom å leverere både kjøretøy, ladere, service og programvare

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom