Radikal innovasjon er avgjørende for bedrifters overlevelse

Del
To av fem bedrifter mener radikal innovasjon er avgjørende for at de skal overleve, ifølge en internasjonal undersøkelse fra PA Consulting der over 500 ledere fra hele verden har respondert.
Grete Kvernland-Berg, norgessjef i PA Consulting.
Grete Kvernland-Berg, norgessjef i PA Consulting.

Med radikal innovasjon menes å levere noe som er fundamentalt nytt og annerledes i forhold til dagens forretningsmodeller. Det kan være et helt nytt produkt, tjeneste, eller forretningsmodell til kunder.

 — Mange bedrifter tør ikke satse nok på innovasjon og utvikling, og innovasjonsbudsjetter kuttes ofte i tøffe tider slik vi går mot nå. Det gjør at de ikke fornyer seg tilstrekkelig for å overleve fremtidens tøffe forretningsklima. Innovasjon er enda viktigere i en verden med stagnerende økonomisk vekst og økt usikkerhet, sier Grete Kvernland-Berg, norgessjef i PA Consulting.

PA Consulting peker på et viktig skille mellom den radikale innovasjonen og gradvis og trinnvis forbedring av produkter og tjenester. For mye fokus på sistnevnte gjør at bedriften går glipp av viktige muligheter. 42 prosent av de undersøkte organisasjonene og bedriftene rapporterer at de kanskje ikke hadde overlevd om de ikke hadde evnet å skape radikal innovasjon.

I undersøkelsen kommer det også frem at nesten tre fjerdedeler prioriterer effektivitet og kostnadsbesparelser fremfor radikal innovasjon.

—Vi har forståelse for at det kan være lett å tenke tradisjonelt i tøffere tider. Det betyr fokus på kostnadskutt og effektivitet. I motgang bør man imidlertid øke innovasjonssatsingen, sier Kvernland-Berg.

Mer en tre fjerdedeler (77%) av organisasjonene sliter med å videreutvikle og implementere idéer. Disse bedriftene har flere hindre i innovasjonsprosessen: 40 prosent sliter med å forstå endringer i kundebehov, 35 prosent opplever begrensinger i eksisterende teknologi, og en tredel (32 prosent) har en treg innovasjonsprosess.

Link til undersøkelsen: https://www.paconsulting.com/services/set-growth-strategy/corporate-innovation/the-breakthrough-brigade

  

For ytterligere informasjon kontakt

Tone Lill Wilsbeck, e-post: ToneLill.Wilsbeck@PACONSULTING.COM , mobil 95940399

Om PA Consulting Group

PA Consulting er et verdensledende management konsulentselskap med fokus på innovasjon og transformasjon. I Norge er vi omlag 70 medarbeidere som arbeider innen strategisk rådgivning, analytics, digital transformasjon og forretningsutvikling mot både privat næringsliv og offentlig sektor. Globalt er PA Consulting 4000 ansatte med kontorer i Storbritannia, Norden, Nederland og USA i tillegg til det norske hovedkontoret på Skøyen i Oslo.

Bilder

Grete Kvernland-Berg, norgessjef i PA Consulting.
Grete Kvernland-Berg, norgessjef i PA Consulting.
Last ned bilde

Om PA Consulting Group

PA Consulting GroupFølg pressemeldinger fra PA Consulting Group

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra PA Consulting Group på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra PA Consulting Group

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom