NOREXIT

NOREXIT – en ny landsdekkende politisk forening

Del
NOREXIT ble lansert 29. oktober 2022 som en ny politisk forening i Norge.

NOREXIT hadde sin lansering som en ny politisk forening i Norge den 29. oktober 2022.  Foreningen stiller politiske kandidatlister til kommune-, fylkes- og stortingsvalg om medlemmene ønsker dette.

NOREXIT ble stiftet 19. mai 2022 i Son, Viken.  Foreningen har siden den tid arbeidet intensivt med å skape tilstrekkelige rammer for en landsdekkende forening.

NOREXITs formål er:

Å spre kunnskap om hva EØS-avtalen gjør med vår selvråderett, vårt demokrati og vårt folkestyre i Norge.

NOREXITs slagord er:

FOR ET FOLKESTYRT NORGE

NOREXITs målsetning er:

NORGE UT AV EØS

NOREXITs visjon er:

Grunnloven beskriver hvordan demokratiet i Norge skal forvaltes. NOREXIT vil arbeide for at folkeavstemningene i 1972 og 1994 om nei til EU skal respekteres. NOREXIT vil arbeide for Grunnlovens §1 at Kongeriket Norge skal være et fritt, selvstendig, udelelig og uavhendelig rike.»

Verdier som frihet, rettferdighet, solidaritet, nasjonalt selvstyre, respekt for Grunnloven, miljøvern og internasjonalt samarbeid mellom selvstendige nasjoner står sentralt.

Vi trenger å ivareta en overordnet demokratisk prosess for vår nasjonale økonomi hvor folket legger premissene for fordelingen av nasjonale ressurser. Vi sier nei til en EØS-avtale som svekker norsk folkestyre.

NOREXIT kan nås gjennom:

Hjemmeside: Norexit.no

Adresse sosiale medier:
Facebook: NOREXITorg
Twitter: @NOREXIT_

Email: sentraledelse@norexit.no

Telefon: 930 56 060

NOREXIT er en politisk forening som mener at Norge er på vei til å marginalisere sitt folkestyre mye på grunn av EØS-avtalen.  Formålet med foreningen er derfor å spre kunnskap om hva denne folkerettslige EØS-avtalen gjør med vår selvråderett, vårt demokrati og nettopp vårt folkestyre.  Det er Grunnloven som legger rammene for et folkestyrt Norge gjennom Grunnlovens §1. «Kongeriket Norge er et fritt, selvstendig, udelelig og uavhendelig rike.» Vårt folk sa nei til et økonomisk fellesskap i 1972 og nei til en politisk union i 1994.   Dette er forhold som må respekteres.  Våre politikere har imidlertid inngått en EØS-avtale som avgir mye av den samme selvråderett som ville blitt avgitt med et medlemskap i EU. Dette har skjedd uten tilstrekkelig debatt og uten folkets tilslutning.  Det viktigste vi gjør i NOREXIT er derfor å engasjere folket slik at vi alle kan få større forståelse for hva som skjer med vårt land, vårt demokrati og vårt folkestyre.  Vi mener den demokratiske floken ligger i EØS avtalen – derfor vil NOREXIT arbeide for at Norge skal ut av EØS.  Det gjør vi best med å engasjere og tilføre folket kunnskap gjennom debatter, foredrag, artikler, dialog og tverrpolitisk arbeid.  NOREXIT vil arbeide FOR ET FOLKESTYRT NORGE.

NOREXITs leder:
Leder av foreningen NOREXIT er Tor Petter Ekroll.  Han gikk ut av Senterpartiet da Regjeringsplattformen var et faktum i oktober 2021. Han sitter derfor som uavhengig varaordfører i MOSS kommune og uavhengig representant i VIKEN fylkeskommune ut denne perioden. 
Han kan nås på telefon 930 56 060 og e-mail: tor.petter.ekroll@norexit.no.   

Helge Aarsrud, e-post: helge.aarsrud@norexit.no

Paal Framnes, e-post: paalframnes@norexit.no

Bilder

Om NOREXIT

Følg pressemeldinger fra NOREXIT

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NOREXIT på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye