Brønnøysundregistrene

Brønnøysundregistrene flytter inn i metaverset – "59,138"

Del
Brønnøysundregistrene og Skatteetaten blir de første norske offentlige aktørene som tester ut informasjonstjenester i den virtuelle verdenen Decentraland.
Bilde som illustrerer metaverse
Bilde som illustrerer metaverse

Under Nokios i Trondheim 26. oktober vil Brønnøysundregistrenes utstillingsseminar være viet en nyhet som oftest er forbeholdt private aktører. Brønnøysundregistrene har i samarbeid med EY laget et virtuelt kontor i metaverset. Der vil brukerne bli kjent med offentlige etater på en ganske ny måte.

Fremtidens brukere av offentlige tjenester

Brønnøysundregistrene velger å gå virtuelt av flere årsaker.

– Ett bruksområde, og sannsynligvis det viktigste, er bare å være der! Fremtidens brukere av offentlig tjenester er der, det var ikke vi. Vi har behov for å lære! Vi vil møte de yngre generasjonene på deres plattformer. På samme måte som hvorfor EY også har kontor der. Vi bygger dette sammen, offentlig og privat. Vi deler kunnskap og erfaringer, muligheter så vel som utfordringer, sier direktør i Brønnøysundregistrene Lars Peder Brekk.

– Det er fortsatt nytt og krevende for de aller fleste å jobbe med metaverse og virtuelle kontorer. Både fra et teknisk, markedsmessig og juridisk perspektiv, sier Nordic Blockchain & Innovation Lead i EY Magnus Jones.

– Det vi imidlertid ser at virksomheter har størst utfordringer med, er å tolke det regulatoriske, skattemessige og juridiske regelverket rundt metaverset som kan være veldig komplekst. EY ser det derfor som svært positivt at norske myndigheter nå bidrar med å bringe klarhet til markedet ved å møte brukerne med informasjon og dialog i den virtuelle verden, avslutter Jones.

Informere, kommunisere og utforske virtuelt

I det virtuelle kontoret vil du blant finne informasjon om kryptorapportering fra Skatteetaten og "hvordan starte en bedrift" fra Brønnøysundregistrene.

– Decentraland er en virtuell verden bygget på Ethereum-blokkjeden, spesielt laget for de som har lyst til å lage innhold, spille, selge og bygge land og eiendommer. Det er også et sted hvor du kan kommunisere i og utforske. Vi mener metaverset er en kanal vi er nødt til å være til stede i, sier Andreas Hamnes som er forretningsutvikler i Brønnøysundregistrene.

Det offentlige må tenke som ny generasjon

Den virtuelle verdenen er under etablering og her er det mulig å tilrettelegge for generasjonsskiftet som skjer nå.

– For oss handler dette om å fortsatt utføre vårt samfunnsoppdrag, og opprettholde den høye tilliten vi har i samfunnet, sier Hamnes.
Han legger til at Brønnøysundregistrene ikke bare må sette brukeren i sentrum, men tenke som dem.

– Fortsetter vi å utvikle tjenester som vi gjør i dag, bidrar vi til økt utenforskap for generasjoner som er "født digitale".

Sikre verdiskapingen

Også når det gjelder rekruttering kan det være riktig å ha et kontor i en virtuell verden i dag.

– Vi ønsker å tilpasse tjenestene våre til nye generasjoners behov, og må eksperimentere for å finne ut hva som treffer dem. Vi ønsker å tiltrekke oss unge talenter og å beholde gode medarbeidere, og da må vi henge med i timen. I sum mener vi at ved å tilrettelegge for nye generasjoner, sikrer vi verdiskapingen i Norge, sier direktør Brekk.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt tlf. 400 200 75

Bilder

Bilde som illustrerer metaverse
Bilde som illustrerer metaverse
Last ned bilde

Om Brønnøysundregistrene

Brønnøysundregistrene
PB 900
8910 Brønnøysund

400 200 75https://www.brreg.no/presse/

Brønnøysundregistrene utvikler og drifter tjenester som gjør kontakten med det offentlige enklere.

Vi er 430 medarbeidere som jobber for å gjøre hverdagen enklere for alle. De fleste av oss jobber i Brønnøysund. Vi har også medarbeidere som jobber i Narvik og Oslo.

Hvis du ønsker kommentarer og uttalelser, send e-post til media@brreg.no. eller du kan ringe vår pressetelefon på 400 200 75 (08-15).

Pressebilder av personer og bygg kan lastes ned her.

Flere tjenester for presse finner du her.

Følg pressemeldinger fra Brønnøysundregistrene

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Brønnøysundregistrene på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Brønnøysundregistrene

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye