1024 Tech Day - Verdens første helelektriske flyvende bil tok av på direktesending

Del

XPENG 1024 Tech Day:
Verdens første helelektriske flyvende bil tok av på direktesending

Teknologiselskapet XPENG markerte sin 8-årsdag med å avduke verdens første helelektriske flyvende bil under selskapets årlige 1024 Tech Day i Kina i går. Tirsdag 25. oktober kl. 06.00 startet sendingen i engelsk utgave, som viser den første offentlige flyvningen av det nye kjøretøyet – i tillegg til en rekke banebrytende innovasjoner innen avansert mobilitetsteknologi.

Her flyr verdens første helelektriske bil.

– Vi er utrustet med betydelige ressurser innen forskning og utvikling som gjør det mulig å oppfylle forbrukernes behov med innovativ teknologi, sa He Xiaopeng, styreformann og CEO i XPENG under 2022 Tech Day.Vi er drevet av vår visjon om å utvikle teknologi for fellesskapets beste og i takt med kundenes behov, vil fortsette med å skape tekniske gjennombrudd som setter nye standarder for industrien.

Flyvende bil med ny design og funksjoner
Den flyvende bilen ble vist frem med vertikal take-off og landing (eVToL). Den flyvende bilen er utviklet av XPENG AEROHT. Den er videreutviklet fra fjorårets dual-rotor-struktur til en ny multi-rotor-konfigurasjon. Systemet er gitt en redusert kompleksitet, for å forbedre sikkerheten og påliteligheten i kjøretøyet. Testbilen har nå gjennomført en vellykket første flyvning, og har i tillegg fullført flere single motor-feiltester. 

I kjøremodus er den flyvende bilen sammenlignbar med hvilken som helst konvensjonell elbil. I flymodus blir bilen styrt ved bruk av rattet og girspaken for å kjøre fremover, bakover, svinge, stige opp i luften, sveve på stedet og synke mot bakken. 

Nesten all teknologi som ble presentert under dagens arrangement er mer avansert enn hos sammenliknbare konkurrenter, noe om befester selskapets posisjon som en av de mest innovative EV-selskapene i verden.

Her er høydepunktene på XPENG sin fjerde årlige 1024 Tech Day: 

  • Avduking og prøveflyvning av verdens første helelektriske bil, utviklet og produsert av XPENG AEROHT 
  • XNGP – bransjens første masseproduserte avanserte førerassistentsystem utviklet for et bredt spekter av kjøresituasjoner.  
  • Nytt gjennombrudd for XPENG sin robottaxi: Gitt tillatelse for prøvekjøring på offentlige veier, etter myndighetsledet testing av intelligente tilkoblede kjøretøy.  
  • Etablering av «closed loop», selvlærende AIog dataplattform for autonom kjøring. 
  • Introduksjon av XNet – XPENG sin neste generasjon nevral nettverksbasert persepsjonsarkitektur, støttet av Kinas kraftigste superdatasenter for autonom kjøring 
  • Industriens mest avanserte stemmestyringssystem gjøres tilgjengelig for alle fremtidige brukere i Kina. 
  • Avslører store oppgraderinger for AI-drevet robot.

Her kan du se hele den offentlige pressemeldingen, og her kan du se streamingen på engelsk:

XPENG OFFICIAL WEBSITE ENGLISH

XPENG OFFICIAL IR WEBSITE ENGLISH

XPENG OFFICIAL YOUTUBE CHANNEL

Kontakter

Bilder

Om XPENG Norge

XPENG NorgeXPENG Motors er en av Kinas ledende selskaper innen smarte elektriske biler. Selskapet designer, utvikler, produserer og selger smarte elbiler som er sømløst integrert med ny teknologi som AI og avanserte førerassistenter. XPENG har satset på en egen utviklingsavdeling og intelligent produksjon for å gi sine kunder en bedre mobilitetsopplevelse. I dag jobber ca. 50 % av de over 10.000 ansatte med utvikling og intelligente løsninger. Ledende eksperter fra internett-, bil- og teknologibransjen har gått sammen i ledelsen, med et åpent tankesett og en langsiktig sektorovergripende visjon. XPENG skal skape smarte elektriske biler bygd på teknologi og data, og forme fremtidens mobilitetsopplevelse. XPENG er tilstede med egen organisasjon i Norge og har lansert elbilene G3, P7 og suksess-SUVen G9. Norge er det første markedet i Europa hvor XPENG etablerte seg.

Følg pressemeldinger fra XPENG Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra XPENG Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra XPENG Norge

Oppdatert XPENG G9 tilbyr nye, smarte løsninger og økt nyttelast15.5.2024 09:00:00 CEST | Pressemelding

Den romslige og smarte elektriske vinneren av Folkets Favoritt-kategorien i Årets Bil-kåring, XPENG G9, får nå en fornyelse som gjør livet enda mer behagelig for sjåføren. Modellen som kan hurtiglade med opptil 300 kW takket være 800V-teknologi, blir nå enda mer brukervennlig ved at den oppdaterte modellen tilbyr trådløs Apple CarPlay og Android Auto. Dette gir XPENG-eiere enda mer frihet til å bruke sine favorittapper underveis. I tillegg kommer det en rekke forbedringer i interiøret, og ekstra gledelig for norske kunder er det at den maksimale nyttelasten har blitt økt. Bilen forventes å være tilgjengelig hos de norske agentene til høsten.

Nye XPENG G6 er årets mest spennende elbil-utfordrer – får norgespremiere 11. april på SHE Conference i Oslo Spektrum2.4.2024 11:30:59 CEST | Pressemelding

Oslo, 2. april 2024 XPENG følger opp suksessen XPENG G9 med en helt ny modell på det norske markedet: XPENG G6. Den elektriske, høyteknologiske, coupé-SUVen sikter seg inn mot det populære mellomstore SUV-segmentet. Med dette fyller XPENG et viktig segment i sin portefølje, og forventningene er høye. XPENG G6 har det som skal til for å bli en storselger i Norge, med en vinnende kombinasjon av konkurransedyktig pris og ledende spesifikasjoner som svært høy ladehastighet (opptil 280 kW) og WLTP-rekkevidde på inntil på 550 km. Bilen får avansert programvareteknologi, i tillegg til god plass, høy komfort og et svært høyt nivå av standardutstyr. Dette fører til at XPENG G6 har alt som skal til for å vinne nordmenns hjerter. Bilen kan velges med to ulike batteripakker og motorer, som gir et valg mellom bakhjulsdrift og Norgesfavoritten firehjulstrekk. XPENGs linjelekre SUV kan bestilles fra mai og vil være på plass hos agentene i løpet av tredje kvartal.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye