Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Ny direktør i kriminalomsorgen region sør

Del
Synne Engh-Hellesvik (52) tiltrådte i august stillingen som direktør i kriminalomsorgen region sør.

Engh-Hellesvik er psykolog og i tillegg utdannet innen strategisk ledelse. Hun har lang ledererfaring og kommer fra ledelsen i Barne-, ungdoms og familiedirektoratet (Bufdir) der hun blant annet har hatt ansvar for kvalitetsutvikling i institusjonsbarnevernet.

- Kriminalomsorgen har mange av de samme utfordringene jeg tidligere har arbeidet med, og dessverre også mange av de samme skjebnene, sier Engh-Hellesvik.

Kriminalomsorgens region sør omfatter Buskerud (Viken), Vestfold og Telemark. Regionen har ansvar for 9 fengsler, 1 overgangsbolig og 3 friomsorgskontorer. Regionen har i tillegg nasjonalt ansvar for overvåking av straffegjennomføring med elektronisk kontroll («fotlenke») om natten og for kriminalomsorgens transporttjeneste som har hovedkvarter i Søndre Vestfold fengsel Berg avdeling. Regionen har også to fengselsavdelinger med særlig høyt sikkerhetsnivå.

- Den viktigste jobben vi gjør er å få til en straffegjennomføring som endrer. Ikke alle, men mange av de som sitter i fengsel eller gjennomfører straff i samfunnet har hatt omfattende utfordringer hele livet. Det er mange triste livshistorier, mye rus og hele 90 prosent sliter med psykiske utfordringer. Å få til en endring i retning av et liv uten kriminalitet er derfor avhengig av et godt og tett samarbeid med helse, NAV, utdanning, frivillige organisasjoner og ikke minst befolkningen. Når vi som samfunn lykkes er det bra for den domfelte, men vi beskytter også samfunnet mot fremtidig kriminalitet som ikke blir begått, sier Engh-Hellesvik.

Nøkkelord

Kontakter

Regiondirektør Synne Engh-Hellesvik, tlf. 924 93 901,
e-post: synne.engh-hellesvik@kriminalomsorg.no

Bilder

Om Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)
Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)
Solheimsgata 21
2000 Lillestrøm

404 38 800http://www.kriminalomsorgen.no

Følg pressemeldinger fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom