SMB Norge

SMB Norge: - Et budsjett som spenner ben på småbedriftene

Del
Regjeringens forslag til statsbudsjett reflekterer ikke den kritiske situasjonen mange små og mellomstore bedrifter står i. – Og verre skal det bli, sier SMB Norge-sjef Jørund Rytman.
Jørund Rytman, administrerende direktør i SMB Norge (Foto: SMB Norge/Johnny Syversen)
Jørund Rytman, administrerende direktør i SMB Norge (Foto: SMB Norge/Johnny Syversen)

Torsdag 6. oktober legger finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) frem regjeringens forslag til statsbudsjett. I forkant har en rekke lekkasjer tegnet et dystert bilde for landets småbedrifter.

- Med dette budsjettet spenner regjeringen ben på småbedriftene, sier Jørund H. Rytman, administrerende direktør i SMB Norge.

I kjølvannet av en elendig strømstøtteordning og økte skatter og avgifter, frykter Rytman at en tidligere varslet konkursbølge nå blir en realitet.

-  SMB Norge har lenge varslet en konkursbølge denne vinteren. Det er dessverre ingenting i dette budsjettet som vil forhindre det, sier Rytman.

Har ikke forstått alvoret

SMB Norge mener regjeringen umulig kan ha tatt innover seg den alvorlige situasjonen mange små og mellomstore bedrifter står i.

- Budsjettet reflekter ikke den kritiske situasjonen mange små og mellomstore bedrifter opplever nå. Og verre skal det bli, sier Rytman.

Offentlig sektor blir større

Grepene som har blitt varslet så langt, vil gjøre det vanskeligere å drive små og mellomstore bedrifter. Nå frykter SMB Norge at privat sektor vil utarmes.

- Dette budsjettet legger opp til at enda færre skal jobbe i privat næringsliv, mens flere kommer til å jobbe i det offentlige. Det er ikke bærekraftig, sier Rytman.

Spesielt økt skatt på norsk eierskap og en ekstra arbeidsgiveravgift vil gjøre det vanskeligere å drive en småbedrift.

I tillegg er regjeringens forslag til strømstøtte for bedrifter en tannløs ordning som ikke vil hjelpe, slår SMB Norge fast.

- Vi har forståelse for at man rent samfunnsøkonomisk har et behov for å stramme inn den offentlige pengebruken, men det makroøkonomiske grunnlaget for budsjettet reflekterer ikke virkeligheten for småbedriftene som er hardt rammet av de høye strømprisene, sier Rytman.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Jørund Rytman, administrerende direktør i SMB Norge (Foto: SMB Norge/Johnny Syversen)
Jørund Rytman, administrerende direktør i SMB Norge (Foto: SMB Norge/Johnny Syversen)
Last ned bilde

Om SMB Norge

SMB Norge
Rådhusgata 5B
0151 Oslo

23 35 70 10http://www.dinbedrift.no

SMB Norge har ca. 5 600 medlemmer over hele landet. Våre medlemsbedrifter spenner over de fleste bransjer, hvor bygg/anlegg, varehandel, industri og faglig-teknisk tjenesteyting utgjør de største. Flertallet av medlemsbedriftene er små og mellomstore bedrifter, og ca. halvparten har inntil fem ansatte. Bedriftene sysselsetter i overkant av 25 000 arbeidsplasser. Vi får stadig nye medlemmer og det styrker vår gjennomslagskraft overfor politikerne.

Følg pressemeldinger fra SMB Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SMB Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SMB Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom