UiT Norges arktiske universitet

Enda tettere energisamarbeid

Del
UiT satser stort på Arctic Centre for Sustainable Energy (ARC). Nå skal samarbeidet med næringlivet forsterkes for en bærekraftig energifremtid. Samarbeidet presenteres 12. oktober.
Finnfjord. Foto: ARC/UiT
Finnfjord. Foto: ARC/UiT

– UiT er glad for at vi nå får på plass en ny stilling som skal lede FoU-arbeidet i klyngen Energi i Nord. Gjennom denne satsingen håper vi å få til flere eksternfinansierte samarbeidsprosjekter med våre partnere i klyngen, sier prorektor for forskning og utvikling ved UiT, Camilla Brekke.

Stillingen inngår i et styrket samarbeid med klyngen Energi i Nord, hvor UiT sammen med næringsliv og offentlig sektor skal arbeide med energiomstilling og verdiskaping. Det nye samarbeidet skal presenteres på et seminar som arrangeres av ARC 12. oktober.

Pressen ønskes velkommen til: 

Sted: Auditorium 1, Teorifagbygget hus 1, UiT i Tromsø (se kart)
Tid: Onsdag 12. oktober kl. 12–1615

På symposiet blir blant annet innovasjonsprosjektet Smart Senja og AlgScaleUp i Finnfjord presentert. Les mer om minisymposiet her.

– Vi ønsker å vise frem ARCs flaggskip-prosjekter, gi publikum en smakebit på senterets tverrfaglige forskning og løfte frem betydningen av samarbeid omkring energispørsmål i Arktis, sier prosjektkoordinator Eirin Sundby ved ARC.

Les mer om hva ARC gjør her. 

Kontakter

Eirin SundbyProsjektkoordinatorUiT Norges arktiske universitet

Arctic Centre for Sustainable Energy (ARC)

eirin.m.sundby@uit.no

Bilder

Finnfjord. Foto: ARC/UiT
Finnfjord. Foto: ARC/UiT
Last ned bilde

Om UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet
UiT Norges arktiske universitet
Hansine Hansens veg 18
9019 Tromsø

77 64 40 00https://uit.no/

Følg pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiT Norges arktiske universitet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom