Avinor

Her er Avinors beste reisetips til høstferien

Del
Titusener av nordmenn har valgt å reise utenlands i høstferien, og svært mange skal også på tur i Norge. Vi har tipsene du trenger for en mest mulig smidig start på turen.
Illustrasjonsfoto: Avinor
Illustrasjonsfoto: Avinor

­– Mange spør oss om når de skal møte på flyplassen eller rettigheter de har på turen. Til det er svaret: Dette vet flyselskapet ditt aller best. Derfor er vårt beste råd alltid dette: Les informasjonen du får fra flyselskapet, forteller kommunikasjonssjef på Oslo lufthavn, Harald Nygaard Kvam.

Men, også før du sitter i om bord i flyet er det mye du kan gjøre selv for å få lave skuldre. 

– Sjekk inn digitalt på forhånd, da har du allerede boardingkortet klart. På Flytoget kan du skrive ut bagasjelappen allerede før du kommer til Oslo lufthavn. Og på alle Avinors flyplasser kan du selv sjekke inn og feste bagasjelappene fra automatene våre i avgangshallen, forteller Nygaard Kvam.  

– Det er også viktig å merke bagasjen godt med navn og nummer. Vi ser en del bagasje uten dette og dersom bagasjelappen rives av underveis, som kan skje, får vi store problemer med å finne eierne, tilføyer han. 

I tillegg kan du som reisende redusere ventetid ved å levere bagasjen din selv, noe de fleste flyselskapene tillater. Dette får du informasjon om i forkant av din reise. 

Her er noen flere reisetips fra oss i Avinor:

Høy trafikk gjennom høstferieukene 

Over 2 700 000 passasjerer reiser til eller fra de største lufthavnene (Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Bodø og Tromsø) i høstferieukene 39 til 41. Det er om lag 10 prosent lavere enn i 2019.

– Det er likevel høye tall, som tyder på at nordmenn fortsatt har reising høyt på agendaen. Vi ser at utenlandsdestinasjoner er mest populære og det er varmen som lokker mest, forteller Nygaard Kvam

Fra Avinors lufthavner er det Spania som troner øverst på destinasjonslisten, etterfulgt av Storbritannia og Danmark. 

– Spania er ikke et land mange mellomlander i, så det er tydelig at varmen lokker mange nå på høsten. Så ser vi en blanding av det som trolig er storbyferier og at folk skal videre ut i verden fra noen av de store knutepunktene i Europa, tilføyer han.

Bilder

Illustrasjonsfoto: Avinor
Illustrasjonsfoto: Avinor
Last ned bilde

Dokumenter

Om Avinor

Avinor
Avinor
Drammensveien 144
0277 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Fjerde kvartal 2023: Reduserte inntekter grunnet endret reisemønster12.2.2024 14:20:00 CET | Pressemelding

- Avinors hovedutfordring er reduserte inntekter som skyldes endringer i reisemønster etter pandemien. Det er langt færre forretningsreisende enn før og nordmenns reiseaktivitet innenlands har flatet ut. Lavere trafikkvolum, manglende justering av lufthavnavgiftene, samt reduserte inntekter per passasjer, mye grunnet redusert tax-free-kvote, utfordrer Avinormodellen, sier konsernsjef Abraham Foss i Avinor.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye