Viser fram kyllingen

Del
Til tross for at nordmenns forbruk av kyllingkjøtt er mer enn firedoblet de siste 30 årene, vet folk flest lite om hvordan kyllingproduksjon foregår. Animalia, som er kjøtt- og eggbransjen sitt eget fagsenter, startet i forrige uke en direktesending fra et kyllinghus. Dermed kan folk selv se hvordan kyllingene har det.
Foto: Animalia
Foto: Animalia

Ved hjelp av to kameraer og mer enn 800 timer med direktesending håper Animalia å bidra til at alle som er opptatt av norske kyllinger får et klarere bilde av denne formen for matproduksjon. Sendingene startet da kyllingene ankom gården og vil gå uavbrutt fram til kyllingene skal leveres til slakteriet i slutten av oktober. 

– Vi som jobber med husdyrproduksjon opplever et stadig økende engasjement rundt hvordan husdyrene våre har det. Dyrevelferd er et tema som mange er opptatt av, enten det er FoU-institusjoner, frivillige organisasjoner eller privatpersoner. Dyrevelferd er en kontinuerlig prosess som hele tiden drives fremover av forskning og ny kunnskap om dyras behov. Da er det viktig at politikere og andre beslutningstakere har kunnskap om hvordan norsk husdyrproduksjon faktisk foregår i dag, sier Ola Nafstad, fagdirektør i Animalia

Gå inn på kyllinginfo.no for å se hva som skjer på innsiden av kyllinghuset.

Nøkkelord

Kontakter

Ola Nafstad, fagdirektør, Tlf: 908 55 568
Tora Saltnes, Senior kommunikasjonsrådgiver, tlf: 908 78 807

Bilder

Foto: Animalia
Foto: Animalia
Last ned bilde
Ola Nafstad, fagdirektør i Animalia
Ola Nafstad, fagdirektør i Animalia
Last ned bilde

Lenker

Om Animalia

Animalia
Animalia
PB 40
4031 Stavanger

http://animalia.no

Animalia er Norges ledende fag- og utviklingsmiljø innen kjøtt- og eggproduksjon.

Følg pressemeldinger fra Animalia

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Animalia på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Animalia

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye