Naturvernforbundet

Klok nedskalering av motorveiplaner

Del
Naturvernforbundet roser Nye Veiers forslag om å bygge ny E6 forbi Ulsberg i Trøndelag som 2/3-feltsvei langs dagens trasé.

- Det er flott med nye takter fra Nye Veier! Denne løsningen tar betydelig mer hensyn til natur og miljø enn motorveialternativet, sier Pernille Bonnevie Hansen, nestleder i Naturvernforbundet.

Honnør til Nye Veier

Det er parsellen Nedgård-Toset, inkludert Ulsbergkrysset, som nå er på vei mot planavklaring. Hansen gir honnør til Nye Veier for at de tar de politiske signalene om endret kurs i veipolitikken på alvor.

Ønsker E6 i Trøndelag videre nedskalert

- Men dette er bare en liten del av E6-utbyggingen gjennom Trøndelag. Mange steder er det planlagt gigantiske motorveier gjennom verdifulle og sårbare områder. Jeg utfordrer Nye Veier til også å se på nedskalerte veiløsninger forbi Berkåk, i Soknedal, i Gauldalen, gjennom Innherred og helt til Steinkjer, sier Hansen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Naturvernforbundet

Naturvernforbundet
Naturvernforbundet
Mariboes gate 8
0183 Oslo

(+47) 23 10 96 10https://naturvernforbundet.no/

Naturvernforbundet ble grunnlagt i 1914 og er Norges eldste natur- og miljøvernorganisasjon. Vi er en demokratisk medlemsorganisasjon med over 37 000 medlemmer og rundt 100 fylkeslag og lokallag i hele landet.

Naturvernforbundet jobber med et bredt spekter av saker innen miljø- og naturvern, men spesielt med områdene naturvern, klima, energi og samferdsel. 

Følg pressemeldinger fra Naturvernforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Naturvernforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Naturvernforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom