OsloMet

OsloMet etablerer ny doktorgrad i innovasjon for bærekraft

Del
– En spydspiss i kompetanseutviklingen for det grønne skiftet, sier rektor Christen Krogh.
–  Vi vil med dette tilføre arbeidslivet relevant kompetanse for omstilling til et mer bærekraftig samfunn, sier rektor Christen Krogh ved OsloMet.
– Vi vil med dette tilføre arbeidslivet relevant kompetanse for omstilling til et mer bærekraftig samfunn, sier rektor Christen Krogh ved OsloMet.

Universitetsstyret ved OsloMet vedtok 15. september å etablere et nytt doktorgradsprogram i innovasjon for bærekraft. Innovasjon for bærekraft (Innovation for sustainability) starter i 2023, og blir et prosjekt- og praksisorientert program for å finne realiserbare løsninger som kan bidra til det grønne skiftet. 

Fakultet for Teknologi, kunst og design står bak programmet sammen med forskningsinstituttene ved OsloMet. Utdanningen legger vekt på tverrfaglighet og samarbeid på tvers av profesjoner, og tilbyr en unik kombinasjon av fagområder som design, estetiske fag, informasjonsteknologi og samfunnsfag. 

– Svært nyttig

Rektor Christen Krogh er glad for nyvinningen 

Gratulerer til fagmiljøene som har utviklet et viktig tilskudd til universitetets utdanningstilbudDette er en tverrfaglig forskerutdanning innenfor bærekraft, der kandidater med ulik bakgrunn møtes for samarbeid. Dette mener vi er svært nyttig både nasjonalt og internasjonaltsier Krogh. 

–  Vi vil med dette tilføre arbeidslivet relevant kompetanse for omstilling til et mer bærekraftig samfunn. Kunnskap om innovasjon blir derfor en viktig del av forskerutdanningen, sier Krogh. 

Innovasjon for bærekraft er både rettet mot kandidater fra privat og offentlig sektor, så vel som akademia. Opptakskravet er fullført masterutdanning, og en prosjektsøknad der kandidatene viser sin kunnskap om temaet. 

– Stor interesse fra arbeidslivet

Professor Astrid Skjerven ved fakultet for teknologi, kunst og design ved OsloMet har ledet arbeidet med det nye doktorgradsprogrammet, som også har involvert de andre fakultetene ved universitetet. Skjerven forteller at de tidlig i prosessen kontakteeksterne organisasjoner for å sikre arbeidslivsrelevans.  

Vi har opplevd stor interesse for programmet fra arbeidslivet, sier Skjerven. Det passer svært godt sammen med Norges forskningsråds ordning for finansiering av næringsliv- og offentlig sektor-ph.d’erGjennom disse ordningene kan arbeidsgiver få refundert halvparten av utgiftene til sin kandidats doktorgradprosjekt, sier Skjerven. 

– Den grønne omstillingen krever ny kompetanse

Programmet er blitt svært godt tatt imot av eksterne interessenter. Viseadministrerende direktør for politikk og myndighetskontakt i NHO, Anniken Hauglie, er blant dem. 

Det er en gledelig nyhet at OsloMet starter opp en ph.d.-utdanning i bærekraftig innovasjon. Den grønne omstillingen krever ny kompetanse. Norske bedrifter står klare til å gjennomføre det grønne skiftet, men grønn kompetanse kan bli mangelvare. Vi trenger derfor å utdanne langt flere til kompetanse på grønn omstilling, sier Hauglie 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

–  Vi vil med dette tilføre arbeidslivet relevant kompetanse for omstilling til et mer bærekraftig samfunn, sier rektor Christen Krogh ved OsloMet.
– Vi vil med dette tilføre arbeidslivet relevant kompetanse for omstilling til et mer bærekraftig samfunn, sier rektor Christen Krogh ved OsloMet.
Last ned bilde

Om OsloMet

OsloMet
OsloMet
Postboks 4, St. Olavs plass
0130 Oslo

67 23 50 00http://www.oslomet.no

OsloMet – storbyuniversitetet har cirka 22.000 studenter og 2.600 ansatte, og har studier i Pilestredet og på Kjeller.

OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.

OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.

Følg pressemeldinger fra OsloMet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra OsloMet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom