NorgesGruppen

Presseinvitasjon: Dåpsseremoni for verdens første elektriske autonome sjødroner

Del
ASKO inviterer pressen til å dekke dåpsseremonien for våre nye fartøy torsdag 15. september. Våre to nye batterielektriske sjødroner, som skal operere ubemannet, vil snart bli satt i drift mellom havnene i Moss og Horten.

Seremonien vil finne sted på vår nye havneterminal i Moss Havn. Marit Bjørgen og Therese Johaug, har fått det ærefulle oppdraget med å være gudmødre for fartøyene.

Det er mulig å få en omvisning ombord, og mat og drikke vil bli servert på dekket til et av fartøyene. Seremonien starter kl. 10:30 og er ferdig kl. 14:00. Dørene åpner kl. 09:45.
Seremonien vil finne sted på vår nye havneterminal i Moss Havn.

Sjødronene skal inngå i en helelektrisk transportkjede for å sikre effektiv og utslippsfri transport av dagligvarer. De skal krysse Oslofjorden mellom Horten og Moss havn. Dronene vil bidra til lavere transportkostnader, erstatte 1 million veikilometer lastebiltransport i året (sparer ca. 16 600 sjåførtimer årlig), og 5000 tonn mindre CO2-utslipp per år.

Adresse
Moss Havn
Strandgata 10
1531 Moss

Kontaktpersoner som vil være til stedet under dåpen
Administrerende direktør i ASKO, Tore Bekken
Direktør ASKO Maritime, Kai Just Olsen
Konsernsjef i NorgesGruppen, Runar Hollevik

Bilder

Om NorgesGruppen

NorgesGruppen
NorgesGruppen
Karenslyst alle 12-14
OSLO

(+47) 24 11 31 00http://www.norgesgruppen.no

Våre kjedekonsepter står på hver dag for å gjøre morgendagens handel billigere og bedre, inspirere til gode matopplevelser, og bidra til grønne og sunne valgmuligheter.

NorgesGruppen gir forbrukerne valgfrihet gjennom supermarkeder, distriktsbutikker og lavprisbutikker. I tillegg tilbyr MENY, SPAR og Joker netthandel. NorgesGruppen gir konkurransedyktige betingelser og sterke kjedekonsepter til kjøpmenn. Effektiv varelevering og et godt vareutvalg fra ASKO sikrer kjøpmenn over hele landet et godt driftsgrunnlag. NorgesGruppen sysselsetter over 27 000 medarbeidere i egeneid virksomhet og mer enn 40 000 totalt når ansatte i kjøpmannseide butikker inkluderes. Nøkkelverdiene til NorgesGruppen er ansvarlig, samarbeidsorientert og kundeorientert. Selskapet opererer i Skandinavia med hovedfokus i Norge.

Varene folk vil ha
NorgesGruppen fylte 20 år i 2020, men bygger på 150 års erfaring som grossist og detaljist. I dag er kjernevirksomheten engros- og detaljvirksomhet innenfor daglige forbruksvarer. Alle ledd i verdikjeden – fra innkjøp og produksjon, via distribusjon, til handlekurv – jobber mot ett og samme mål: å imøtekomme kundenes behov.

Leverer effektivt til alle deler av landet
NorgesGruppen har 1200 samarbeidspartnere som spenner fra store merkevareleverandører til små produsenter av lokalmat. Mangfoldet av leverandører gjør at vi kan tilby noe for enhver smak. Egne merkevarer fra selskapene UNIL, Joh Kaffe, Matbørsen og Bakehuset gjør vareutvalget i våre butikker unikt.

Til butikker for alle, der folk bor
NorgesGruppen har butikker for alle behov, enten det er lave priser, kvalitetsprodukter, raske løsninger eller inspirasjon til store matopplevelser. Vi har lavpriskjeden KIWI, supermarkedkjedene MENY og SPAR, og nærbutikkjeden Joker. Over halvparten av butikkene er eid av selvstendige kjøpmenn, og vi er tilstede
med butikker i 88 prosent av landets kommuner.

Følg pressemeldinger fra NorgesGruppen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NorgesGruppen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NorgesGruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom