Historisk regnbuetog
Da regnbuetoget satt marsj klokken 13:00 i dag er dette det største skeive toget Oslo og Norge noensinne har sett. Med 72.000 deltakere er dette over 20.000 flere mennesker enn Oslo Prides forrige rekordparade i 2019. Togets rute gikk innom Rosenkrantz' gate, som nylig ble malt i regnbuens farger, og endte opp på Kontraskjæret. Her ble det holdt appeller ved blant annet stortingspresidenten, statsministeren og Oslos byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester. I tillegg var det en rekke innslag fra skeive og allierte artister.
Leder i Oslo Pride er svært rørt over den store tilslutningen:
– I dag har vi vist at kjærligheten vinner. Toget i dag betyr ikke bare mye for oss som har gått, men også for alle som har ønsket, men av ulike årsaker ikke kunne eller maktet. Vi håper at det vi har gjort i dag er til trøst, styrke og motivasjon for alle som har kjent på uro og redsel. Tusen takk til alle som har gått i dag, forteller Bjørke.
Fagleder i Oslo Prides paradegruppe, Andreas Hammer Holmefjord, er blant de mange hundre frivillige som har stått på dag og natt for å gjøre klar til dagens tog. Også han er svært glad for det store oppmøtet:
– Det at så mange møter opp sender et sterkt signal om hvilket samfunn vi vil ha. Vi er glade for at så mange har kommet langveis fra for å markere denne dagen.
Nøkkelord
Kontakter
Rohan Sandemo FernandoKommunikasjonsrådgiverOslo Pride
Tel:48 10 45 94rohan.fernando@oslopride.noBilder
Om Oslo Pride
Oslo Pride er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Hundrevis av frivillige ildsjeler går sammen om å arrangere en ti-dagers festival hvor alle får være akkurat den man er.
Gjennom våre arenaer skal vi synliggjøre bredden i skeiv kultur og bidra til å sette fokus på både synlig og usynlig mangfold i det norske samfunnet. Oslo Pride fremmer holdninger som motarbeider diskriminering, hets og forfølgelse av skeive personer, samt tydeliggjør skeive perspektiver i internasjonalt menneskerettighetsarbeid.
Hele festivalen planlegges og driftes av frivillige, med rundt 80 helårsfrivillige og 300 frivillige under selve festivalen.
Oslo Pride 2023 går av stabelen 23.juni - 1. juli
Arenaene:
Pride Park: Onsdag 28. juni - lørdag 1. juli
Pride House: Lørdag 24. juni - tirsdag 27. juni
Mini Pride: Lørdag 24. juni - lørdag 1. juli
Pride Parade: Lørdag 1. juli!
Følg pressemeldinger fra Oslo Pride
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Oslo Pride på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Oslo Pride
Slik blir årets jubileumspride!18.6.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
I 2024 er det 50 år siden den første pridemarkeringen i Oslo. Jubileumsutgaven av Oslo Pride har et større program enn noensinne, og markeres med 280 programpunkter over hele hovedstaden!
Nasjonaloperaen og Kringkastingsorkestret gir konserten "For en stemme!" i femtiårsgave til Pride!25.4.2024 11:29:13 CEST | Pressemelding
I år er det nøyaktig 50 år siden den første pridemarkeringen i Oslo. Nå åpner jubileumsutgaven av Oslo Pride med en stor musikalsk feiring av stemmens kraft, muligheter og mangfold i Operaen!
Pride Week i Elitehockey Ligaen11.1.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
Elitehockey Ligaen går sammen med Oslo Pride for å sette fokus på mangfold og inkludering i hele ishockeymiljøet. I uke 5 braker det løs med Pride Week i hallene!
Oslo Pride flytter til Grünerløkka i 2024!15.12.2023 07:00:00 CET | Pressemelding
I november fikk Oslo Pride avslag på å ha Kontraskjæret som arena i 2024. Nå har Oslo byråd kommet til unnsetning og lar festivalen flytte inn i Sofienbergparken.
Rekordparade: 85.000 deltakere!1.7.2023 16:50:08 CEST | Pressemelding
Aldri før har det gått så mange mennesker i en prideparade i Norges historie.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom