Statsråd Terje Aasland overprøver Høyesterett

Det samme sier demografiutvalget som ble ledet av Victor Norman i NOU 20-15 (se 2.1.3.)
Og om vi leser dommen fra Høyesterett, HR-2022-718-A, (sak nr. 21-136017SIV-HRET) er det altså slik at fritidsboliger skal være en del av strømstøtten som staten har lagt på bordet.
Norges Hytteforbund har også tidligere ment, at når staten har tilgodesett hver husstand med 5.000 kWh pr måned bør det være opp til den enkelte eier å bestemme hvordan støtten skal fordeles. Vi ber ikke om at dette taket heves.
Selvsagt skal alle betale hva det koster om man overskrider de nevnte 5.000 kWh, men det skal faktisk godt gjøres å bruke opp. Vi minner om at gjennomsnitt forbruk på fritidsboliger ligger mellom 650 – 1.000 kWh pr. måned.
Strømstøtten kan likestilles med andre fradrag
Jeg kan gi et eksempel og forklare dette på en enkel måte, sier leder i Norges Hytteforbund, Trond G. Hagen videre;
Skattemeldingen gir oss tilgang til en rekke skattefradrag. Etter en nærmere gitt beskrivelse gir staten oss anledning til å føre opp ulike fradrag, alltid opp til en gitt grense. Vi ønsker å benytte oss av strømfradrag opp til 5.000 kWh pr måned. Verre er det ikke.
Og om vi leser dommen fra Høyesterett HR-2022-718-A, (sak nr. 21-136017SIV-HRET)er det altså slik at fritidsboliger skal inkluderes i strømstøtten som staten har lagt på bordet.
Høyesterett sier at fritidsboligen er en del av det enkelte hjem, mens olje og-energiminister Terje Aasland snakker i mot Høyesterett sin dom.
For å få ro om denne saken bør altså Aasland snarest instruere strømselskapene til å innrømme støtte til fritidsboliger, avslutter Hagen.
Nøkkelord
Kontakter
Trond G Hagen, StyrelederNorges Hytteforbund
Tel:905 46 528Trond.hagen@hytteforbund.noErik HELLI, RedaktørNorges Hytteforbund
Tel:900 23 128Erik.helli@hytteforbund.noBilder


Lenker
Om Norges Hytteforbund
Norges Hytteforbund har siden oppstarten i 1971 tatt opp hyttepolitiske saker og fungert som høringsinstans for saker fra myndighetene. Med over 370 velforeninger, samt tusenvis av individuelle medlemmer har vi tyngde i diskusjoner med det offentlige.
Følg pressemeldinger fra Norges Hytteforbund
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Hytteforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Norges Hytteforbund
Det er oppdaget feil i beregningsgrunnlaget for selvkostprinsippet28.11.2023 13:48:24 CET | Pressemelding
Norges Hytteforbund (NHF) har i en landsomfattende undersøkelse kartlagt hvordan den enkelte kommune beregner sine utgifter, med særlig fokus på vann & avløp. Feil i beregningene kan bli dyrt for hytteeieren, og feil er det.
Færre byggeprosjekter i strandsonen6.7.2023 14:41:15 CEST | Pressemelding
I 2022 ble det bygget nesten 500 nye fritidsboliger i strandsonen, men det ble gitt færre byggetillatelser enn i 2021.
Sivilombudet mener Gausdal kommune retakserte ulovlig26.6.2023 08:58:00 CEST | Pressemelding
Retaksering av eiendomsskatt Over 1200 fritidsboligeiere på Skeikampen fikk 100% medhold i sin klage til Sivilombudet om at Gausdal kommune retakserte ulovlig, - en nesestyver for Gausdal kommune.
Spørsmålet om strømstøtte til fritidsboliger på Stortingets dagsorden20.6.2023 08:00:00 CEST | Pressemelding
Spørsmålet om strømstøtte til fritidsboliger har nå endelig kommet på Stortingets dagsorden, og Norges Hytteforbund mener at vi har tatt et lite skritt i riktig retning. Uten at det vil koste Staten mer penger har Norges Hytteforbund i lang tid arbeidet for å få implementert en forbedring av strømstøtteordningen.
Det er lovløse tilstander i kommune-Norge når det gjelder gebyrforskrifter31.5.2023 08:00:00 CEST | Pressemelding
Norges Hytteforbund kan dokumentere at mange kommuner vedtar ulovlige gebyrer gjennom en forskrift som skal ta utgangspunkt i selvkost. Justisdepartementet og Sivilombudet har bekreftet at bolig- og fritidsboligeiere ikke har klagerett på en kommunal forskrift. Undersøkelser som Norges Hytteforbund har gjennomført i alle norske kommuner i 2023, viser at av hittil 170 mottatte svar har 17% av kommunene med stor sikkerhet begått ulovligheter.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom