REITAN

Karen Dolva vinner Årets Ladejarl med teknologi mot ensomhet

Del
Med «varm teknologi» bekjemper vinneren av Årets Ladejarl ensomhet. Gjennom teknologiske nyvinninger får både barn og eldre muligheten til å ta del i fellesskapet – uten selv å være fysisk til stede. Prisen på to millioner kroner går i 2022 til Karen Dolva.
Odd Reitan og Karen Dolva : Foto: Kristoffer Wittrup
Odd Reitan og Karen Dolva : Foto: Kristoffer Wittrup

- Årets vinner har et pågangsmot som vi beundrer, og står for verdier vi ønsker å belønne med Årets Ladejarl-prisen. Ensomhet er et folkehelseproblem, som kan ramme alle uansett alder, kjønn eller bakgrunn. Gjennom teknologi bidrar Dolva i kampen mot ensomheten, i tillegg har hun skapt arbeidsplasser i Europa hvor ansatte får muligheten til å vokse både faglig og personlig, sier Odd Reitan.

Verdibaserte resultater i verdensklasse

Årets vinner viser sterk drivkraft for utvikling av velferdsteknologi og skaper resultater i verdensklasse. Det er gode vekstmuligheter og stort potensialet for både årets vinner og selskapet hennes, No Isloation.

- Det er nesten uvirkelig å få denne beskjeden, det betyr enormt mye at noen ser og forstår hva vi forsøker å oppnå. Ensomhet er et samfunnsproblem som må tas på alvor, men som alt for ofte glemmes og gjemmes bort. Når de mest sårbare er de vi ikke husker å ta med, da er noe alvorlig galt. Jeg vet at varm teknologi kan hjelpe de som tidligere kanskje har måtte gi slipp på sitt sosiale liv, og om teknologi kan spille en så viktig rolle, da er det verdt å utvikle den, forteller Karen Dolva

Varm teknologi

Karen Dolva er også en lagbygger. Hun ser menneskene rundt seg og viser evne til å forholde seg til mennesker på tvers av generasjoner. Hun jobber daglig med utfordringene knyttet til ensomhet. Karen Dolva har tatt tak i problematikken gjennom utradisjonell bruk av ny teknologi og utøvelse av solid kvalitet. Arbeidet hennes har også blitt lagt merke til internasjonalt, står det i juryens begrunnelse.

Sammen med sitt team i No Isolation har de med «varm teknologi» bygd roboten AV1 som gjør det mulig for langtidssyke barn og fortsatt delta på skolen og i sosiale aktiviteter. Roboten blir barnets øyne, øre og stemme.

- Jeg er så takknemlig for at jeg er blitt valgt til Årets Ladejarl i år. Teknologi skal aldri erstatte mellommenneskelig kontakt, men den kan tilføre ekstra verdi, spesielt i de tilfellene hvor fysiske møter er umulig. Vi jobber innenfor et område som er vanskelig å måle effektene av, og da er det så viktig at noen ser og anerkjenner at målene våre er viktige, og at det å utvikle teknologi som møter de litt mykere behovene virkelig kan spille en rolle, sier Karen Dolva.

I tillegg til roboten AV1 har de utviklet et hjelpemiddel med navnet Komp som beriker livet til tusenvis av eldre og deres familier. Komp gjør det mulig for de som sliter med moderne teknologi å komme nærmere sine venner og familiemedlemmer digitalt. Skjermen med en knapp som lar eldre motta bilder, meldinger og videoanrop uten at de må å lære seg ny teknologi, har fått mange til å trekke på smilebåndet og minimert geografiske avstander.

- Denne prisen og anerkjennelsen jeg og No Isolation nå får gjør det mulig for oss å jobbe enda mer med teknologien som kan være med å bekjempe ensomheten, sier Karen Dolva.

Mennesker som motiverer og inspirerer

Årets Ladejarl finansieres og gis av REITAN AS. Prisen er på to millioner kroner, og i tillegg får vinneren skulpturen «Colonialmajoren» av Per Sverre Dahl. Prisen gis en person som har utmerket seg i arbeidet for et varmere samfunn gjennom verdibasert ledelse og arbeid. Det hele motiveres av selskapets visjon om å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet.

- Karen Dolva har en lederstil i tråd med det prisen beskriver. Prisen er et bevis på at man som enkeltindivid motiverer og inspirerer andre til å skape resultater. Det mener vi Karen Dolva viser på en tydelig og ordentlig måte, avslutter Odd Reitan.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Odd Reitan og Karen Dolva : Foto: Kristoffer Wittrup
Odd Reitan og Karen Dolva : Foto: Kristoffer Wittrup
Last ned bilde
Foto: Kristoffer Wittrup
Foto: Kristoffer Wittrup
Last ned bilde
Foto: Kristoffer W\ittrup
Foto: Kristoffer W\ittrup
Last ned bilde
Foto: Kristoffer Wittrup
Foto: Kristoffer Wittrup
Last ned bilde
Last ned bilde

Dokumenter

Om REITAN

REITAN
REITAN
Lade Gaard, Lade Alle 40
7041 Trondheim

73 89 10 00http://www.reitan.no

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet.

REITAN AS er et holdingselskap som utøver aktivt eierskap gjennom selvstendige selskaper. Som eier bidrar vi med å videreutvikle selskapene gjennom å være en pådriver i arbeidet med strategi, struktur, kultur og finansielle standarder.

 

REITAN AS  eier selskapene Reitan Retail, Reitan Eiendom og Reitan Kapital – som er tre selvstendige selskapsområder. I tillegg eier vi Britannia Hotel, Posten Moderne og deler av Nye Hjorten Teater. Alle selskapene har felles filosofi, tenkesett og verdigrunnlag som er grunnlaget for sterke selskapskulturer.

 

For REITANs samlede virksomhet ble totalomsetningen i 2022 på NOK 130 mrd. og resultat før skatt ble NOK 1,9 mrd. Vi sysselsetter totalt 44 101 mennesker i syv land.

Følg pressemeldinger fra REITAN

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra REITAN på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra REITAN

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl7.8.2023 11:30:00 CEST | Pressemelding

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som motvirker likegyldighet, som med sterke verdier tar et ekstra tak i lokalsamfunnet, i næringslivet, i organisasjoner eller på andre måter. I tråd med visjonen vår, å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet, ønsker vi å rette lyset på dem som gjør mer enn de må.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom