
Gunhild Stordalen til Dyrskun i Seljord
Her er noe av det budskapet Stordalen vil komme med under messen:
- Bønder bør få svært mye bedre betalt for den innsatsen de gjør – og de er hovednøkkelen til å endre matsystemet for å redde natur og klima.
- EAT kan bare bidra til å endre verden på lag med Norges- og verdens bønder. Jeg håper vi kan bygge gjensidig kjærlighet, og satser på at det virkelig starter på Dyrskun.
For å avtale intervju med Gunhild Stordalen - ta kontakt med daglig leder i EAT Arne Haugen på telefon 482 48 983
For mer informasjon om Dyrskun, se: https://www.dyrskun.no
Kontakter
Daglig leder i EAT Arne Haugen, telefon 482 48 983
Om EAT
Følg pressemeldinger fra EAT
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra EAT på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra EAT
Småbrukarlaget og EAT med felles front mot regjeringen14.8.2023 07:30:00 CEST | Presseinvitasjon
Norsk Bonde- og Småbrukarlag og EAT går ut med felles uttalelse om mat- og landbrukspolitikk. "Den totale mangelen på en helhetlig mat- og landbrukspolitikk her i landet er blitt den største trusselen mot vår framtidige matsikkerhet." Les hele uttalelsen under:
Kontaktinformasjon for Gunhild Stordalen/EAT under FNs innledende toppmøte om verdens matsystemer i Roma i uke 3028.7.2021 11:58:06 CEST | Pressemelding
(Oslo, 28. juli 2021) FN avholder i september 2021 sitt toppmøte om verdens matsystemer, og arrangerer denne uken det innledende toppmøte i Roma. Gunhild Stordalen, styreleder i EAT, er ansvarlig for ett av fem handlingsspor som skal sikre sunnere og mer bærekraftig mat i verden. Stordalen er tilgjengelig for pressen i dag og i morgen.
1,000 Leaders Join Forces in Stockholm to Transform the Global Food System29.5.2019 17:38:52 CEST | Press release
From June 12-13, 2019, around one thousand global leaders from science, politics, business and civil society will convene in Stockholm for the sixth annual EAT Stockholm Food Forum. Following the far-reaching and much debated EAT-Lancet report published January 16, 2019, the EAT Stockholm Food Forum will tackle challenges on how we can transform the way we produce, consume, waste, and think about food.
The Lancet: Kosthold og matproduksjon må endres radikalt17.1.2019 00:45:35 CET | Pressemelding
Å fø en befolkning på 10 milliarder mennesker innen 2050 sunne og bærekraftige kosthold vil være umulig uten å endre matvaner, forbedre matproduksjon og redusere matavfall – men forandring er mulig, ifølge de første vitenskapelige målene for et sunt og bærekraftig matsystem. Et slikt kosthold har et totalt kaloriinntak på omtrent 35% fullkorn og rotgrønnsaker, proteinkilder hovedsakelig fra planter – i tillegg omtrent 14g rødt kjøtt og 500g grønnsaker og frukt per dag. Det globale forbruket av mat som rødt kjøtt og sukker reduseres med omlag 50%, mens forbruket av nøtter, frukt, grønnsaker og belgfrukter må dobles. Usunt kosthold er blant de fremste årsakene til dårlig helse verden over og ved å følge the planetary health diet er det mulig å forhindre omtrent 11 millioner for tidlige dødsfall per år. Dette kostholdet holder seg innenfor planetens tålegrenser for matproduksjon, der i blant bruk av landarealer, næringsstoffer, ferskvann og reduksjon i det biologiske mangfold og klimaendr