Apollo

Dette er reisemålene og byene vi reiser til i høst

Del
Apollo melder om rekordpågang for årets høstferie, med kun noen få strøplasser igjen. For sol og bad er det spesielt ett reisemål som utmerker seg, mens storbylisten overrasker. Det er heller ingen tvil om hvem vi helst vil reise med – og ikke!

Allerede tidlig i sommer begynte høstens fellesferier å fylle seg opp, og i snitt er nå 9 av 10 pakkereiser solgt fra hele landet med kun noen få strøplasser igjen. Hos Apollo utmerker Hellas seg som en soleklar høstfavoritt.

- Hellas er nordmenns største feriefavoritt. Jeg er sikker på at landet hadde tronet topplisten året rundt hvis temperaturene holdt seg over 20 grader. Dessverre er sesongen over i løpet av oktober, men til gjengjeld er høsten kanskje den beste årstiden å reise dit på, sier Beatriz Rivera, Kommunikasjonssjef i Apollo.

Reisemål som derimot kan skilte med sommertemperaturer året rundt, er Kanariøyene. At de populære øyene utmerker seg på høsten-, og vinteren er med andre ord ikke tilfeldig. For høstferien er det spesielt Gran Canaria og Fuerteventura som lokker, men også Costa del Sol øker i popularitet.

Nye storbyfavoritter

Høsten er også høysesong for storbyreiser. Listen over de mest populære byene holder seg stabilt med London, Roma og Barcelona på topp, men i år kan Apollo også melde om noen spennende utfordrere.

Etter to år med stengte grenser er eksempelvis New York tilbake for fult, og verdensmetropolen har tatt igjen både Paris og Praha i salgstoppen. Den største overraskelsen kommer derimot fra Hellas: Athen er nemlig byen som øker raskest!

- Ytterst få forbinder Hellas med langhelger, så det er utrolig gøy å se at Athen nå klatrer i rekordfart. Her innfris alle storbybehov man måtte ha, særlig for en voksenferie; fra gastronomi, shopping og uteliv til eventyrlige severdigheter. Det er med andre ord bare å føre opp byen på listen sin, sier Rivera.

Disse vil vi reise med - og ikke

I en undersøkelse* nylig gjennomført av Apollo, svarte hele 44 prosent at de foretrakk å reise på storbyferier med partneren sin. 24 prosent vil ha med seg barna sine, mens 19 prosent foretrekker å reise med venner. 

Foreldrene våre derimot, er de vi har aller minst lyst til å ha med oss på storbyreise. Kun 2,9 prosent ønsker dette, mens nesten 9 prosent vil reise alene. Langt flere av oss foretrekker altså å utforske en storby på egenhånd, fremfor å ha med oss mor eller far.

- Til foreldrenes forsvar har soloreiser blitt utrolig populært de siste årene, smiler Rivera.

Apollos toppliste i høst:

Topp 5 høstferieland

Topp 5 reisemål

Topp 5 storbyreiser

1. Hellas

1. Kreta

1. London

2. Spania

2. Rhodos

2. Roma

3. Kypros

3. Gran Canaria

3. Barcelona

4. Kroatia

4. Fuerteventura

4. New York

5. Emiratene

5. Kroatia

5. Paris

*Undersøkelsen er gjennomført av Mantap Global AB på vegne av Apollo i januar 2022. Resultatene er basert på 4045 besvarelser, i overkant av 1000 pr. land i Norge, Sverige, Danmark og Finland.  

Kontakter

Bilder

Om Apollo

Apollo
Apollo
Kirkegata 15
0153 OSLO

+4721017540http://www.apollo.no

Apollo er en av Nordens ledende reisearrangører med en million reisende i året. Vi arrangerer tradisjonelle pakkereiser, treningsreiser, cruise, storbyferier og fleksible pakkereiser der du selv velger reisemål, reiselengde og hotell.

Sammen med spesialistarrangørene Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt treningshotellet Playitas er Apollo en del av gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi jobber aktivt med bærekraftige reiser og har vært Travelife-sertifisert siden 2016. Les mer på www.apollo.no.

Følg pressemeldinger fra Apollo

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Apollo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Apollo

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom