Avinor

AF Gruppen skal bygge ny flyplass i Mo i Rana

Del
Avinor har tildelt kontrakten for totalentreprenør ny flyplass Mo i Rana. Etter en lang og grundig evalueringsprosess var det AF Gruppen Norge AS som stakk av med seieren.
Foto: Polarsirkelen lufthavnutvikling/Nordic - Office of Architecture.
Foto: Polarsirkelen lufthavnutvikling/Nordic - Office of Architecture.

Tre ulike aktører leverte tilbud i konkurransen om samspillskontrakten. AF Gruppen fikk den høyeste poengscoren, og har dermed blitt tildelt kontrakten som totalentreprenør.

– Vi er veldig glade for å ha landet totalentreprenør, og ser frem til samarbeidet med AF Gruppen. Det var en hard konkurranse mellom kompetente og dyktige tilbydere, hvor AF Gruppen leverte best kombinasjon av pris og kvalitet i henhold til tildelingskriteriene, sier konsernsjef i Avinor, Abraham Foss.

Tildelingskriteriene, som oppgitt i konkurransegrunnlaget, baserte seg på vurderinger av kategoriene nøkkelpersonell, oppgaveforståelse og pris.

– AF Gruppen har tilbudt det nøkkelpersonellet som er vurdert best egnet for gjennomføringen av prosjektet. De har beskrevet hvordan de skal gjennomføre prosjektet på en tillitsvekkende måte, og de har en reflektert og realistisk tilnærming til hvordan prosjektet skal arbeide for å redusere det samlede klima- og miljøavtrykket, sier konsernsjefen.

Signering av kontrakten vil skje når karensperioden utløper den 30. august. Da går kontrakten inn i første fase, som er en optimaliseringsfase. Her skal Avinor og entreprenør jobbe sammen for å finne de beste løsningene for neste fase. Når Avinor som byggherre enes med entreprenør om målpris, vil neste fase påbegynnes, som er selve byggingen. 

Avinor tar sikte på å planlegge, bygge og sette i drift en ny fremtidsrettet og miljøtilpasset lufthavn. Vårt mål er at Rana-samfunnet og Avinor skal bli stolte av den nye flyplassen, avslutter Foss.

Fakta:

  • I 2020 fikk Avinor i oppdrag fra Samferdselsdepartementet å overta prosessen med å bygge nye Mo i Rana lufthavn.
  • I juni 2022 godkjente ESA at Avinor kan finansiere den nye flyplassen med støtte fra staten og Rana kommune. Dermed kunne Avinor tildele de første kontraktene for byggingen av den nye lufthavnen.  
  • Avinor har vurdert og valgt samspillsentreprise med målpris som beste kontraktsstrategi for bygging av ny lufthavn Mo i Rana.
  • Samspillsentreprise innebærer tidlig involvering av entreprenørkompetansen i prosjektet.
  • I første fase av prosjektet vil entreprenør og Avinor gjennom samspillet optimalisere tekniske løsninger og anleggsgjennomføring.
  • Optimaliseringen skal resultere i en omforent målpris for utbyggingsprosjektet.
  • Når Avinor som byggherre enes med entreprenør om målpris, vil fase 2 påbegynnes, som er selve byggingen.
  • Samspill tilrettelegger for at usikkerhet i prosjektet blir behandlet og kvantifisert mellom partene, før pris settes og bygging starter
  • Samspill vil tilrettelegge for god brukermedvirkning, som for Avinor betyr redusert kvalitetsrisiko.
  • I sum forventes samspillet å resultere i kostnadseffektivitet og innovasjon i både løsningsvalg og gjennomføring.

Nøkkelord

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Foto: Polarsirkelen lufthavnutvikling/Nordic - Office of Architecture.
Foto: Polarsirkelen lufthavnutvikling/Nordic - Office of Architecture.
Last ned bilde
Konsernsjef i Avinor, Abraham Foss. Foto: Avinor/Øystein Løwer.
Konsernsjef i Avinor, Abraham Foss. Foto: Avinor/Øystein Løwer.
Last ned bilde
Foto: Polarsirkelen lufthavnutvikling/Nordic - Office of Architecture.
Foto: Polarsirkelen lufthavnutvikling/Nordic - Office of Architecture.
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Drammensveien 144
0277 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Konsesjon til ny lufthavn i Bodø19.10.2023 15:11:03 CEST | Pressemelding

Samferdselsdepartementet har gitt Avinor konsesjon for en ny lufthavn i Bodø. Konsesjonen er en av flere tillatelser som er nødvendige for å kunne bygge og ta i bruk lufthavnen. Dette er derfor en viktig milepæl for prosjektet. – Å få på plass konsesjonen er et nytt, viktig skritt på veien mot realiseringen av en ny, fremtidsrettet og bærekraftig lufthavn for Bodø og Nordland, sier Anders Kirsebom, som er konserndirektør Regionale lufthavner i Avinor.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom